11 Temmuz 2012 Çarşamba

tam buğday unlu, fırın mücver

Kek, ekmek vesaireden sonra içinde un barındıran diğer yemek türlerine de sağlıklı alternatifler getirme arayışlarındayım bu ara... Kabak dolmasından arta kalan kabak içlerini sağlıklı bir mücver denemesi ile değerlendireyim istedim. Tam buğday ununun yanı sıra, özgür tavuklardan elde edilen köy yumurtaları, halis zeytinyağ, katkısız keçi peyniri, organik maydanoz kullanınca ve yağda kızartmak yerine fırında pişirince de olabilecek en sağlıklı mücver oldu diyebilirim .

Tam Buğday Unlu, Fırın Mücver
Malzemeler:
4 orta boy girit kabağı içi 
3 yumurta
1 su bardağı iri ufalanmış keçi peyniri
1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
1/2 su bardağı ince kıyılmış dereotu
1 orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
3 dal ince doğranmış yeşil soğan
3 yemek kaşığı tam buğday unu
bir tutam kaya tuzu

Yapılışı: Kabak içlerini ufak ufak doğrayın. (Rendelemeyi tercih edenler sıkarak suyunu süzmeliler, ben içinde belirgin olsun diye doğramayı tercih ediyorum.) Diğer malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın.Yağlanmış fırın kalıbına dökerek 180 derecelik (turbo) fırında 30-40 dk kadar pişirin. 

10 dk lık soğuma süresinden sonra servis tabağına alarak ılık ılık servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!


6 yorum:

  1. Enfes görünüyor, karnımda biraz açtı canım çekti :)
    Ruşen... bana küstün mü sen, hiç konuşmuyorsun da :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banucum... yaz gelince düğün dernek sünnet vesaire arttı benim işler yoğunlaştı... pc başında geçirecek zamanı bazen zorla yaratıyorum kendime... bi pinterestte pinlemeye bi de blogları topluca şöyle üstün körü okumaya çalışıyorum. twitter ve facebook paylaşımlarımı durdurmak zorunda kaldım... el işi blogum derin uykuda... bu blogumu da gezi notlarım ve bir iki yemek postu ile ayakta tutmaya çalışıyorum. sonbaharla eski rutinime dönünceye dek sanırım böyle...

      yine de uğradıkça yorum bırakmaya çalışmalıyım... küstüm sanılacağını hiç düşünmemiştim.
      öperim çok.

      Sil
  2. MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR TADI DA ÖYLEDİR MUTLAKA.ELLERİNE SAĞLIK AFİYETLER OLSUN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tadı gerçekten güzeldi Serpil hanımcığım...
      çok teşekkürler.

      Sil
  3. Kızartma yapmaktan daha sağlıklı. Benim tarifimde peynir yoktu bir dahakine peynirli ve tam buğday unu ile denemek isterim. Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mücverde peyniri seviyorum... normalde konulmayabiliyor...
      teşekkürler Başakcım.

      Sil