Tam Buğday Unlu, Fırın Mücver
Malzemeler:
4 orta boy girit kabağı içi
3 yumurta
1 su bardağı iri ufalanmış keçi peyniri
1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
1/2 su bardağı ince kıyılmış dereotu
1 orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
3 dal ince doğranmış yeşil soğan
3 yemek kaşığı tam buğday unu
bir tutam kaya tuzu
Yapılışı: Kabak içlerini ufak ufak doğrayın. (Rendelemeyi tercih edenler sıkarak suyunu süzmeliler, ben içinde belirgin olsun diye doğramayı tercih ediyorum.) Diğer malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın.Yağlanmış fırın kalıbına dökerek 180 derecelik (turbo) fırında 30-40 dk kadar pişirin.
10 dk lık soğuma süresinden sonra servis tabağına alarak ılık ılık servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Enfes görünüyor, karnımda biraz açtı canım çekti :)
YanıtlaSilRuşen... bana küstün mü sen, hiç konuşmuyorsun da :(
Banucum... yaz gelince düğün dernek sünnet vesaire arttı benim işler yoğunlaştı... pc başında geçirecek zamanı bazen zorla yaratıyorum kendime... bi pinterestte pinlemeye bi de blogları topluca şöyle üstün körü okumaya çalışıyorum. twitter ve facebook paylaşımlarımı durdurmak zorunda kaldım... el işi blogum derin uykuda... bu blogumu da gezi notlarım ve bir iki yemek postu ile ayakta tutmaya çalışıyorum. sonbaharla eski rutinime dönünceye dek sanırım böyle...
Silyine de uğradıkça yorum bırakmaya çalışmalıyım... küstüm sanılacağını hiç düşünmemiştim.
öperim çok.
MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR TADI DA ÖYLEDİR MUTLAKA.ELLERİNE SAĞLIK AFİYETLER OLSUN
YanıtlaSiltadı gerçekten güzeldi Serpil hanımcığım...
Silçok teşekkürler.
Kızartma yapmaktan daha sağlıklı. Benim tarifimde peynir yoktu bir dahakine peynirli ve tam buğday unu ile denemek isterim. Afiyet olsun..
YanıtlaSilmücverde peyniri seviyorum... normalde konulmayabiliyor...
Silteşekkürler Başakcım.