16 Haziran 2020 Salı

popcorn garnnysquares / popcorn karelerim - bisküvili truff

İki yıl önce iki kırlentlik popcorn karelerimi örmüş, yoğunluktan birleştiremeden uyumaya terketmiştim. Uykuya terkedilen yalnızca onlar olmadığı için pek de aklıma gelmiyordu. Zaten bu sürede örgüyle de uzak düşmüştüm. Bir süredir -yavaş da olsa- yine örmeye başlayınca, hayat izole günlerle de buluşturunca evdeki ipler azalsın, yarımlar da bitsin istiyorum. Hem salıncağımın iki köşesi için planlamıştım bu projeyi, şu günler kullanım için tam da uygun günler. İki akşamda oturup karelerimi birleştirdim hemen. Üstüne monte edeceğim kumaşları dikip içlerini de doldurursam muhtemelen bir sonraki postumda bitmiş hallerini de paylaşırım.

Bu ara yalnızca örmüyorum, bir sürü şey de boyuyorum. Bir sonraki postta onlardan da olsun.

Yaz kendini iyiden iyiye hissettiriyor artık. Sabah erken saatlerde ve ikindiden sonra genellikle terastayım. Çiçeklerim ve minik tarlam hem gözümü hem gönlümü şenlendiriyor. Biberlerim kocaman oldu. İlk hasat yakındır... :)


Arada da aracımıza atlayıp kocacıkla doğaya, tenha koylara kaçıyoruz. Geçen gün yeni bir koy keşfettik. Kömür Limanı'ndan biraz daha küçük ama benzerliği çok fazla. Üstelik müdavimi, bileni çok daha az. Böyle olunca bu yaz için harika bir keşif oldu.

Kırlar yaz kostümlerini giydiler. Ekinler sapsarı... Başaklar koskocaman... Bazı çiftçiler biçmeye başlamışlar bile.

Biçilmeyen tarlalar fotoğrafseverler için harika fon... Yılanlardan korksam bile içine girip poz vermekten geri duramadım. (Bu yaz -çok seyrek gitmemize rağmen- şimdiden yollarda 4 adet yılan gördük. Her yaz boyu bir - iki tane ancak görürdük. İnsanlar dışarıdan çekilince doğanın diğer sahipleri kendilerini güvende hissediyor. )






Hamur işi ve tatlı konusunda uzunca bir ara verdikten sonra bugün bisküvili truff yaptım. Oldukça kolay ve pratik. Malzemesi de çok az.


Bisküvi yerine rondoda çekilmiş kek ile de yapılabilir. Ben evde kocacığın izole günlerde sahip olduğu stokçuluk alışkanlığından arta kalan malzemeleri değerlendirmek istediğim ve evde de paket paket bisküvi olduğu için bisküvi ile yaptım. Yulaflı bisküvi ve kedi dili bisküviyi bu tarife daha çok yakıştırdım, onları kullandım.

Normalde ceviz büyüklüğünde yapıp sayıyı çoğaltmak mümkün. Ama zaten biz bize olduğumuz için porsiyonu büyük olsun istedim. Dolayısıyla bu tariften büyük boylarda 11 adet truff çıktı. (Birini  çekim öncesi mideme çoktan indirmiştim. :) )

Bisküviyi rondoda çekip incecik yapmama rağmen ceviz içi o kadar ince olsun istemedim. İri iri ufaladım. Çünkü yerken ağıza ceviz tadının belirgin biçimde gelmesini seviyorum.

Truff'ları benmari usulü eritilmiş çikolataya batırmak da nefis oluyor ama zaten bu haliyle epey tatlı olduğu ve kakaodan ve toz şekerden dolayı çikolata tadında olduğu için ayrıyeten çikolata sosuna bulamak istemedim.

Aslında yenilen şeyin malzeme ölçüsünden çok, yenilmekte olduğu miktar önemli her zaman. Siz bu tarifin malzemelerini ve ölçülerini dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Ama.... Aman yerken ölçüyü kaybetmeyin!




Pieni Lintu - MakroTex challenge

Bu posttaki örgü motiflerim Frontier Dreams ve Purple Poncho bloglarında paylaşıldı.

25 yorum:

  1. What a beautiful post with very nice fotos !

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Thanks, Diana!
      By the way, I can't leave any message on your blog posts.
      I want to say "You have pretty small toys to play. And also the compositions of photos are beautiful "

      Sil
  3. Oh, such a sweet little teapot!

    And so delicious looking treats. Your photos are very beautiful.

    YanıtlaSil
  4. Those granny squares look nice. Can't wait to see the result!

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık süper görünüyor
    harikasın

    YanıtlaSil
  6. Ruşyena, those grannies are just the prettiest! Such neat work!
    Love your post - the glimpse at the sea came like a refreshment to me!

    YanıtlaSil
  7. yaa nasıl örüyorsunuz böyle zor motifleri. ben de ördüğümü sanıp bir de satış yapıyorum :)
    ama denesem de çok zora gelemiyorum, belki biraz yapıp alışsam zor gelmeyecek ama
    yok bildiğin klasik motifler bana yeter diyorum. onu bile alan var :)
    sizin oralar da çok güzel, insanlar mahvetmediği sürece doğamız harika. karadeniiz mesela neredeyse
    alpler gibi ama geçen sene gidince nasıl kirlettiğini gördüm milletin. ne yazık ki
    yerli halkında payı büyük. işletmelerde fazla özen yoktu çevre temizliği,
    estetik konusunda.
    yine tarifler gelmiş harika!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç zor değil aslında... ilk bir kaç motiften sonra tıpkı diğer kolay-klasik motifler gibi el alışıyor, zevkle örülüyor. Trakya'da çoğu yer bakir ve doğal hala... ama bölge insanının en çirkin özelliklerinden biri doğayı çöplük olarak görmesi. tarım ilaçlarının boşalmış kapları başta olmak üzere, o güzelim alanlarda öyle çöplükler öyle çirkin görüntüler var ki... düzelmeye de hiç niyetleri yok... eşim bazen fotoları-videoları çekip face de bu çirkinlikleri gözler önüne seriyor, kamuyu haberdar ediyor, insaflı-vicdanlı kişilerden bir tepki sesi yükselmesine vesile oluyor ama yine aynı yine aynı. :(

      Sil
  8. dağlar kızı reyhaaan reyhaaan hihihi :)

    YanıtlaSil
  9. https://gunesebakarken.blogspot.com/2020/06/blog-post.html

    baksana burda bi konu var, seveceğin, okusana, yorum yapsana, annatsanaa, yorumlara da bak bi senin eski bir yazıın hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. orada da yazdım... bravo nasıl unutmamışsın... ben unutmuştum. :)))

      Sil
  10. What a cute little cup. Delicious treets and you have made come colorful handicraft.

    R. Täysin arkista

    YanıtlaSil
  11. Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your blog posts. Can you recommend any other Beauty Guest Post 

    YanıtlaSil
  12. Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your blog posts. Can you recommend any other Fashion Write For Us blogs that go over the same topics? Thanks a ton!

    YanıtlaSil
  13. Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your blog posts. Can you recommend any other Beauty Guest Post blogs that go over the same topics? Thanks a ton!

    YanıtlaSil