Kısacık bir zaman bulup fotoğrafları editleme şansı yakalamışken geçen hafta yapmış olduğum fesleğenli pestonun tarifini paylaşmak istedim... Biz kızımla çok severek tükettik... fesleğenin tam zamanı, bu postla pestolara ilgisi olan okura da anımsatmış olalım. (Unuttu iseler tabii.... çok ilgilisi bilir zaten. )
Aşağıdaki koca demeti aldım ama... taze olsun, kısa zamanda tükensin diye demetin üçte birini kullandım yalnızca...
Fesleğen dışında ana malzemelerimizin başlıcaları; 5 diş sarımsak, 1 su bardağı küp küp doğranmış eski kaşar, 1 paket çam fıstığı, bir tutam tuz... ve 1/2 su bardağı zeytinyağ.
Çam fıstıklarını yağsız tavada hafifçe pembeleştirin...Yağ hariç diğer malzemeleri de ekleyip hepsini blendırdan geçirin. Zeytinyağını kaşık kaşık döküp karıştırarak malzemeye iyice yedirin. Ağzı kapalı bir kapta buzdolabında saklayın.
Afiyet olsun!
Pazı yapraklı pesto tarifimi burada.... semizotlu pesto tarifimi ise burada bulabilirsiniz...
Unutulur mu hiç, hatta bu hafta bir gün roka ile bir çalışma yapıp, erişteyi bir de böyle denemek niyetindeydim...Kızına kavuştun, döktürüyorsun bakıyorum da, vakitsizlik falan vız geliyor, maşallah, her kavuşmanız bu keyifte geçsin..
YanıtlaSilPestolarının hastayım ruşencim :) Çok sağlıklı, benim de bugün aklımdan hep pazılı olan geçti durdu...Ellerine sağlık.
YanıtlaSilNomnom.. :) Çok lezzetli görünüyor :) ellerine kollarına sağlık, bana da beklerim;
YanıtlaSilwhiteglaze.blogspot.com
biz de eşimle severiz pesto ssunu:)
YanıtlaSilsevgili rusyena
YanıtlaSililk defa duydum bu tarifi
ama hos bir lezzet olsa...
uzaklardan selamlar:)
Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil