4 Temmuz 2012 Çarşamba

semizotlu pesto

Bittikçe başka bir malzemeden yenisini yapıyorum. Bu kez semizotu ile denedim. Yine çok hoşuma gitti.
200 gr. kadar semizotu kullandım. Diğer malzemeler pazı yapraklı pesto tarifimle aynı.
Bu kez pratik olsun diye el blendırı ile denedim. Tahmin ettiğim gibi kolay ve çabuk oldu.
 Taş havanda ezilmiş hali lezzet bakımından bambaşka olacaktır eminim. Teknolojiye boyun eğerek yola devam şimdilik... Bulunca küçük bir taş havan almak istiyorum ama... Başka öğütme işlemleri için de...

Güzel bir gün,
hayırlı kandiller dileğimle...

8 yorum:

  1. afiyet olsun canım,sağılıklı,lezzetli,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
  2. Ne sağlıklı bir tarif bu!
    hayırlı kandiller olsun hepimize..:))

    YanıtlaSil
  3. Vitamin deposu bir sos olmuş bunu makarnalarda kullanacağız değilmi .Afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pizzalarda, makarnalarda, et, tavuk, balık yanında vb... ve hatta kızarmış ekmeğe sürüp sabah kahvaltılarında...
      ben en çok kahvaltıda tüketiyorum.

      Sil
  4. Ellerine sağlık, ben de denemeliyim mutlaka.

    Hayırlı kandiller diliyorum ben de sana ve ailene, Allah en kısa zamanda yavruna tekrar kavuştursun seni sağlıkla, mutlulukla inşallah.

    YanıtlaSil
  5. sayfana gelip yaptıklarını ve resimlerini hayranlıkla izlemekten çok zevk alıyorum canım ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  6. This looks delicious......must try it one day....

    YanıtlaSil