21 Şubat 2022 Pazartesi

bahar gelirken... kırlar - hobisel işler - çilekli magnolia - örgü battaniye

Ağaçlar çiçeklenmiş madem o halde bahar kapıdan girmiş demektir. Geçip baş köşeye oturmamış olsa bile adımını eşikten içeri attı. İsterse eşikte dikilip kalsın ve hatta gün gelip "mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" sözünü doğrulatsın, daha da ileri gidip kapıdan gerisin geriye sıvışıp kaçsın... dönüp dolaşıp eninde sonunda geleceği yer yine burası, yine burası...  Endişeye de, telaşa da mahal yok o sebeple... Baharla birlikte biz de çiçeklenebiliriz öyleyse. 
Fotoğrafta görüldüğü üzere saçımın gümüşlü bölümü hayli uzadı... Ve ben bere-şapka takmayı bıraktım, henüz kestirmedim de, böyle çift renkli kullanıyorum artık. Bir an önce gümüş bölümü uzasın hep öyle kullanayım istiyorum. Saçımın doğal halini tahminimden daha çok sevdim.  

Bahar derken, çiçek derken...saç baş... :)
Asıl mevzuya dönelim o halde...
En sevdiğim mevsim ilkbahar olunca kışın son günleri bir taraftan hem geçmek bilmiyor, hem de baharın eli kulağında olduğu düşüncesi içimi kıpır kıpır ediyor. Dün kırlara çıkıp badem ağaçlarını böyle çiçeklerle bezeli görünce bahar salt doğada değil içimdeydi de...


Öncü papatyalar da açmış...
(Güneş henüz çok etkili olmadığı için sıcak günlerin papatyaları gibi değiller. Taç yapraklarının uçları kesik kesik, enleri dar, kırpık kırpık görünüyorlar, ortalarındaki sarı renk henüz doygun bir sarı değil... cılız cılızlar...sapları da kısacık...)
Amerika'ya ilk giden Avrupalılara öncüler denir. Bu papatyalar da benim zihnimde baharda yeryüzüne ilk gelen öncüler...  :)

Bazı kitapların ilk okumalarını doğada yapmayı seviyorum. Bu kez Ethem Baran'ın "Evlerimiz Poyraza bakar" isimli öykü kitabını seçtim. Bu kitabı okumakta geç kaldım aslında, yıllar yıllar öncesinin öykü dergilerinde öykülerini çok severek okuduğum bir kalem... ama kitabını ancak şimdi okuma fırsatı bulabildim. 

Baharla birlikte çiçeklenmek demiştim... 
Dresuarın üstündeki aynanın etrafını bahar temalı, renk ve kompozisyon olarak birbiriyle uyumlu illustrasyonlarla doldurmak istiyorum. İlk grubun çıktılarını aldım, çerçevelemekle meşgulüm. Çıktılarını alıp çerçeveleyeceğim ikinci bir grup daha var. Boyayacağım çerçeveler var... Ayrıca yapmakta olduğum başka elişlerim var. Çalışma odamdaki masaya sığamadım, pılımı pırtımı toplayıp salondaki büyük masaya taşındım. Nasılsa misafir de gelmiyor. :)

Dolayısıyla yazma işim sekteye uğradı bugünlerde... Bir süre daha bu craft (elişi) işleriyle meşgul olmak istiyorum. Zira yaparken müthiş keyif alıyorum. 

Keyif aldığım şeylerden biri de canımız tatlı istediğinde hemen o anlık yenilip tüketilebilecek miktarlarda hafif tatlılar yapmak... Bu kez evde çilek vardı, hemencecik magnolia yaptım.

Normalde kışın kış sebze-meyveleri dışında mevsim harici sebze-meyve almamaya özen gösteriyoruz. Kocacık maydanoz için manava gittiğinde arkadaşıyla karşılaşmış. Arkadaşı çileğin tadını öve öve bitirememiş. Bir önceki gün alıp bitirmişler, şimdi yine almak için gelmiş... Çilek de övgü ve merak sonucu bizim eve gelmiş bulundu. Ama gerçekten kokusu, tadı tıpkı yaz çileği gibiydi. Bayılarak yedik.
6 adeti de bu nefis ve hafif tatlıya kısmet oldu. Bisküvili bölümü ise evde bulunan ve bitmemekte ısrar eden çokoprenslerle yapıldı. Rondoda çektim, arasındaki çikolatalı bölüm bisküvi zerrelerine karışınca verdiği tat daha hoş oldu.
Bugünlerde instagram hesabı çalınan çok kişi duyuyorum. Tuzakları verdikleri linklere tıklatmak üzerine... Linkleri farklı amaçlarla yollayabiliyorlar... Dikkatli olmakta yarar var... 
Bana da sürekli (aylardır) i-phone 13 kazandığıma dair farklı farklı dillerde mesajlar geliyor. Linke tıkladığımda başıma gelecekleri az buçuk tahmin edebiliyorum. İnstagramdan soğuma sebeplerim saymakla bitmez zaten... Bir sebep de bu... Olur da size de denk gelirse sakın ola hiç bir linke tıklayayım demeyin... İkisini sizlerle de paylaşayım... (Tıklanmasını istedikleri link ve ben de dahil etiketledikleri isimler altta... ekran görüntülerini ancak bu kadar alabildim)


Bloglarımı hiç bir zaman kapatmayı düşünmedim ama bir gün belki instagram hesaplarımı tamamen kapatabilirim. Örgü hesabımdaki el emeklerimden birini daha taşıyayım o halde buraya... Blog ne zamana dek durursa onlar da o zamana dek arşivlensinler bari... Malum internette hiç bir yerin garantisi yok.  (Bloglar daha uzun vadeli gibi...)

Bu battaniyemin kenarlarındaki çizgileri söküp piknik örtüsü yaptım sonra. Bagajda pek fazla yer kaplamıyor ve nereye açarsan yumuşacık oturuyorsun. Bir de böyle poz verdirmişim ama fotoğraf da epey kalite kaybetmiş. Olsun... Anısı güzel... 

Bir anı da salonun halılı halinden olsun... Fenerlerimin de henüz güneşten solmamış, gıpgıcır halleri... Sprey boya ile boyamak istiyorum ama camlarını çıkarmak ve yeniden takıp tak(a)mamak konusunda tereddütlerim var. Dolayısıyla hazır elişlerine el atmışken fenerlerim için de kötü kötü (belki de iyi) planlarım var.  Gerçekleştirirsem paylaşırım. 

Bu post da bu kadarcık olsun... Herkese bahar tadında güpgüzel, musmutlu günler olsun.


Pieni Lintu - MakroTex challenge

30 yorum:

  1. bahar cidden erken geliyor gibi :) çilekli magnolya yaptığım günler geldi aklıma çok önceden imalatta çalışmışlığım var :D ilk gördüğümde sevememiş sonradan sevmeye başlamıştım ama yapması da ayrı güzeldi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldi mi de çabuk gitmese, aylar aylar boyu kalsa keşke. :)
      Magnolia nın böyle bir etkisi var demek ki, ben de hep uyduruk bir tatlı gibi görür, evde bir dolu çilek olduğu zamanlarda bile yapmak içimden gelmezdi... Öte yandan az yapmak keyifli de, imalatta çok çok yapıyor olmak ve otomatiğe bağlanmak çok zor, hatta sıkıcı olsa gerek. Belki de bir yerde koşullar da, bize bir şeyleri sevdiren ya da sevdirmeyen...

      Sil
  2. Ağaç tamamen açmış gibi bizde erik ağacı j-henüz 3 tane açmış. Magnoliayı bir ara deneyeceğim.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trakya'nın iç kesimleri daha karasal... bir iki haftaya dek sizde de tüm ağaçlar açar sanırım... Aşırı soğuklar, don vb. olmaz dilerim.
      Önümüzdeki yaz ben de sık yapacağım sanırım, bu tarifi çok sevdik. :)

      Sil
  3. It seems that you already have spring while w here are still in the middle of winter. Beautiful pictures.

    R. Täysin arkista vol.2

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. February is a winter month but spring is here. Some days the weather is rainy but warm and the sun mostly shines. So the trees think it is spring and decide to bloom. :)

      Sil
  4. Oh, spring! How I miss spring! In Helsinki there is still winter, lots of snow.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enjoy when spring comes.
      For me, it is the best in seasons. And I am ready to enjoy. :)

      Sil
  5. Çiçekler, battaniye her şey harika görünüyor. Çok güzel fotoğraf çekmişsiniz. Bahar geldi gerçekten, bizim kuş da güneşi gördüğünde sabahları bol bol öter. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuş cıvıltısı ile güne uyanmak ne güzeldir, bir de bahar gelmişse...
      Bir an benim de sabahları öten bir kuşum olsun istedim...
      Kedi medi de istiyor bu gönül de... :)
      Tadını çıkar o tatlış seslerin... :)

      Sil
  6. her şey güzel tatlı ferah amaaa en güzeli magnolia, benim deee supangle ve puding ile birlikte en sevdiğim 3 şeyden biri, teşekkürler tarif için, valla pek güzel fotide :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Profiterol de çok seviyorum ben... sonra çeşit çeşit muhallebiler... offf... sütlü tatlıların hepsi çok leziz ya... :)

      Sil
  7. Blooming cherries are a wonderful sight.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hi Riitta, This is almond tree. And it really is a wonderful sight.

      Sil
  8. OH İÇİM AÇILDI SABAH SABAH. Hele bahar dolu o ağaç, kenarında yol ne kadar güzel. bizim
    buralara henüz bahar gelmedi. galiba martı da çıkarmamız lazım. bekleyeceğiz artık. bir an önce nisanın gelmesini
    istiyorum. böylece bahçeyle daha çok uğraşacağım. battaniyen öyle güzel ki kenarları da
    bence harikaymış keşke kesmeseydin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az kaldı ılıcık günlere... Nisanı çok çok özleyenler olarak gelsin, bol bol tadını çıkaralım...
      Kenarını tamamen sökmedim, iki sıra bıraktım. Amacım daha çok ebatının küçülmesi idi...

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. Hi Pieni, I always leave comments on your blog posts bu I don't see them. I think my comments don't go to you. :(
      Thanks for your comment. It makes me happy.

      Sil
  10. Flowers, quilt just about all look great. You took some really beautiful pictures. Spring has indeed come to you.

    YanıtlaSil
  11. ne güzel şeylerle uğraş içerisindesiniz, imrenmemek elde değil :( Güzel ve huzurlu yaşamınıza nazar değmesin :)
    Ethem Baran'ı okuma listeme aldım. Emeğinize ve ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  12. What a delightful post, Rusyena! I love your crocheted treasures!

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel sizin oralarda bahar gelişini iyice göstermiş agaçlar bembeyaz çiçeklerle donanmış biz hala arada kaldık Mart gibi mart Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an bizde de soğudu havalar... Ara ara yağmur yağıyor ama doğa da bildiğini okumaya devam ediyor. Biz insanlar varsın kazma kürek yakalım... bu güzelim çiçekler, tarlalarda mahsuller vesaire donmaz dilerim...

      Sil
  14. doğanın uyanışı harika :)

    YanıtlaSil
  15. Tatlıyı dün yaptım evde, gerçekten enfes oldu. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil