12 Mart 2015 Perşembe

12 mart 2015

Üç ayrı iş.... ve ev...
Dört parçaya bölünmüş ben...
Şükür! yolunda gidiyor her şey...
Ama günlerin içindeyken hangisinde olduğum aklıma dahi gelmiyor. Bir bakıyorum pazartesi bir bakıyorum perşembe.... Aralar nasıl yaşandı, nasıl geçti... hepsi birbirinin aynısı sanki... değişimi içindeyken göremiyorum.

Dil okulum teknolojinin ileri imkanlarıyla donatılmış, dil öğretimini hakkıyla veren bir kurum. 10 dakikalık teneffüslerde dahi hiç boş kalmıyorum, sürekli bir şeylerle meşgulüm. Çalıştığım diğer kurum masraf olacak diye öğrenciler için çoğaltmak istediğim textlere kota koyarken, burada dilediğimce baskı yapabiliyor, her türlü teknolojik cihazdan yararlanabiliyorum. Öğretmene verilen bu imkanlar ve kolaylıklar da öğretmeni daha verimli olmaya itiyor, dersler görsel-işitsel tüm teknolojik tekniklerle daha keyifli işleniyor. Onca yıl devlet okullarında çalıştım, öğretmen olduğumu ancak şimdi bu dil okulu sayesinde anlıyorum.

Çalışma koşullarının öğretmene çok yüklendiğini, ağır ve zor olduğunu düşünen/dillendiren/yüksünen öğrt. arkadaşlarım da var. Ki gerçekten sıkı ve ağır... Ama... Öğretmenlik, tahtada üç beş kelam edip deftere üç beş yazı yazdırdıktan sonra öğretmenler odasında yan gelip oturmaktan ibaret olmamalı.
Hissettim... doğruladım... yaşamıma monte ettim.

Hele ki, Gelibolu gibi bir yerde böyle bir kurumun olanaklarından yararlanabilen öğrenciler ne şanslı! Ben de şanslıyım... onca yorgunluğa, doluluğa... onca yıl araya rağmen, bu yeni zor işimi de severek yapıyorum.

İşlerim.... ve ben.... ve kocacık.... ve her gün bir kaç kez telefonun ucundan sesini duyduğum tatlı kızım..... işte böyle... bir şekilde... geçinip gidiyoruz blogcum!

Çok sevdiğim bahar da geliyor!















6 yorum:

  1. Kesinlikle size katılıyorum.Bir çocuğun birey olmasında ailesinden sonra öğretmeninin etkisi çok fazla olmakta.Sizi tebrik ediyorum.
    Bu arada fotoğraflar da çok hoşuma gitti. Özellikle tweety figürlü bardak ne kadar güzelmiş.Nerden aldığınızı sorsam hatırlar mısınız acaba? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler...
      Tweety li kupa o kadar eskiden beri evimizde ki... en az 15 yıl önce kızımın doğum gününde hediye gelmişti...

      Sil
    2. Çok güzelmiş.Güle güle kullanın :)

      Sil
    3. çok teşekkürler :)
      umarım siz de en yakın zamanda karşılaşırsınız bu güzellik ile...

      Sil
  2. Allah kolaylık versin.. :)

    YanıtlaSil