8 Nisan 2012 Pazar

acele piknik ve yeni mutfak önlüğüm

Geçen Pazar olduğu gibi, bu Pazar da aşırı rüzgarlıydı hava... Sımsıcak güneşe eşlik eden şiddetli bir lodos... Yine de yıldırmadı bizi... Uzun süreli bir piknik yapamasak da hazır yemeklerimizi yanımıza alıp deniz kenarında bir yerlerde  yer, gezebildiğimiz kadar gezer, sonra da döner evimize geliriz dedik. Yeniköy - Büyük Bahçeler'deki bu şirin köşe ve sahil  isteğimizi fazlasıyla karşıladı.



Bu acele piknik ile de 2012 nin piknik sezonunu  açmış olduk böylece...


Menüde öyle çok fazla şey yoktu... Etli kabak ve biber dolması yaptım...  Kabağın içini de rendelenmiş havuç, kurusoğan, sarımsak, kişniş ve dere otu ile pişirip zeytinyağlı musakkavari bi yemek yaptım. Yanına da yoğurt... O kadar... Çünkü ancak yetiştirebildim... ki bütün sabah yeni önlüğümü dikmekle meşguldüm... :)


Bu acemiliğimle bu denli düzgün dikebildiğime sevindim doğrusu... Ve keşke kumaşım daha fazla olsaydı... aynı kumaştan bir de bandana yapabilseydim... hatta belki bir fırın eldiveni de deneyebilirdim... 
Küçücük bir parça ve bir kaç kırpıntı dışında artmadı... onu da yuvarlak kesip arkasına düz sarı renkte bir kumaş ekleyerek kenarı dantellenmek üzere bir kenara bıraktım... bir nihale ya da örtü vazifesini görür belki ileride...

İşte bugün de böyleyken böyle...
Güzel bir hafta bizimle olsun.
Sağlıkla, sevgiyle kalın...

16 yorum:

  1. harika bir sunum,sepetler ve önlük süper ellerine sağlık ruşyenacığım

    YanıtlaSil
  2. Harika olmus,ellerine saglik. Piknik cantasinda ne oldugu önemli degil onun keyfini cikarmak ayri bir zevk.Yemeklerde nefis görünüyor ;)

    YanıtlaSil
  3. sepet bende dinmek istiyorum,buralarda henüz açılmadı piknik sezonu :) dikiş makinem var ama çok tembelim cesaretde edemiyorum,önlük dikmenin varmı püfü ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sabretmek ve azmetmek gerekiyor... çünkü ben uzun soluklu işlerde hemen sıkılıyorum... kumaşı ikiye katladım, mevcut önlüklerimden birini kalıp olarak kullandım... gerisi geldi. zamanla daha başka denemelerde yeni modellerle kendimi daha da geliştiririm diye düşünüyorum... denedikçe öğreniyor insan... sanırım püfü bu. :)

      Sil
    2. o zaman ufak bir deneme yapmak gerek :)

      Sil
  4. Çok şık bir önlük. İnsan kullanmaya kıyamaz.

    YanıtlaSil
  5. Herşeysi de asortiktir:)) Severim senin güzel önlüğünü:))

    YanıtlaSil
  6. :)))
    blog adımı asortik puantiyeli yapmalıymışım. :)))))

    YanıtlaSil
  7. iimi açan bloglar yazmışsın ya izlediğin bloglara... İşte sen de tam öylesin :) Blogunla tesadüfen karşılaştım vee içim açıldı diyebilirim :) seni de bana beklerim. Takipçinim artık bu arada.. Sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
  8. ruşyena:) senin piknik sepetini yrim ben:) canım çekti valla sevdiğim ne varsa yapmışsın arkadaşım:)))

    YanıtlaSil
  9. önlük harika olmuş bayağı ustalaştın haa puantiyeli güzel.

    YanıtlaSil
  10. ne kadar zevklisiniiiiz :) herşeyinizi çok beğeniyorum.o artan parçadan fiyonk çiçek bişey tapım siyah dantelden bant yapıp ona dikebilirsiniz.o piknik sepeti esse mi?

    YanıtlaSil