Bu pazarın tarçınlı keyfi de bu kez bu kek oldu.
İşte tarifi;
Kuru İncirli, Cevizli, Tarçınlı Kek
Malzemeler:
1 + 1/2 su bardağı sıcak su
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sapı ayıklanmış, yıkanmış, küçük küçük doğranmış kuru incir
1 su bardağı iri ufalanmış ceviz içi
3 çay kaşığı tarçın
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
3 + 1/2 su bardağı un
Yapılışı: Kuru incir parçalarını çukur bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu dökerek yumuşamaya bırakın. Bu arada ayrı bir yerde yağ, şeker ve yumurtayı mikserle iyice çırpın. Çırptığınız bu karışımı diğer kaptaki su ve kuru incirlerle birleştirin, üzerine kabartma tozunu, şekerli vanilini ve tarçını ekleyerek hepsini tahta kaşık ile karıştın. Son olarak ceviz içini ve unu da katıp koyu ama akışkan bir hamur elde edinceye kadar karıştırdıktan sonra, karışımı kek kalıbınıza dökün ve 175 C fırında 30 dk. kadar pişirin.
Kek biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarılıp servis yapılmaya hazırdır, afiyet olsun!
Şimdi de kokina (ateş dikeni) toplama ve kırlara gitme vakti... Herkese mutlu bir pazar ve sevgiler!
Tarçın kokusuna bayılırımm ellerine sağlık çok güzel görünüyor:)
YanıtlaSilresimleri görünce yemiş kadar oldum nefis bir görüntü yine harika resimler ellerine sağlık canım.afiyetler olsun
YanıtlaSilНаверное ТАК вкусно!!!И оформлено замечательно!!!Уютно!!!
YanıtlaSilNe zamandır bu kekin tarifini arıyordum bir yerde yemiş tarifini alamamıştım hemen not alıyorum yarın yapmak üzere Çok Teşekkürler
YanıtlaSilolsa da yesek modundayım, süper...
YanıtlaSilValla canım çekti şimdi enfes görünüyor ellerine sağlık bu arada arka plandaki kuşlu yastığada bayıldım
YanıtlaSilbende çok seviyorum tarçını elimden gelse her yemeğe katıcam neredeyse kek süper görünüyor ellerinize sağlık incirli hiç denememiştim en kısa zamanda deneyeceğim
YanıtlaSilEllerinize emeklerinize saglik cok güzel görünüyor bol vitaminli bir kek afiyetler olsun .
YanıtlaSilcanım kek harıka gorunuyor zaten ıncır keklere kurabıyelere ayrı bir lezzet katıyor ayrıca incirin içerisindekı şeker doğal bir şeker oldugu için kilo da aldırmıyormus herkes gonul rahatlıgıyla yesın bu güzel keki,ellerıne sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilhepinize çok teşekkürler. :)
YanıtlaSilElinize sağlık çok üzel olmuş.
YanıtlaSilBende sıkça yaparım incirli keki,
hem lezzetli hemde çocuklar için besleyici oluyor:)
sevgiler...
tarçın kokusu taaaa buralara kadar geldi:))) eline sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
em faydalı hem lezzetli birtarif olmuş
YanıtlaSilNefiss görünüyor canım
Ellerine sağlık.
kokusu,tadı ile sevdiğim tarçın...
YanıtlaSilkeke de çok yakışıyor gerçekten...
incir de olunca...kesin denemeliyim dedim...
izninle ve tarife talibim:)))
Her tarçın postunda ağzım sulanıyor, senin tarifleri yapmasam da, gidip ne var ne yok yiyip geliyorum, 2012'ye iyice şişmiş gireceğim galiba, bu yüzden Ocak'ta kepekli tariflerini bekliyoruz :)
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ÇOK SEVERİM TARÇINI HELEKİ BÖYLE Bİ KEK SÜPER CANIM EKRANDAN ALIP YEYİYEBİLEM OLAYIDA OLSA SÜPPER OLURDU :)SEVGİYLE KAL:)
YanıtlaSil