4 Aralık 2011 Pazar

tarçın kokusuna devam... -kuru incirli, cevizli, tarçınlı kek-

20 yılı aşkın süredir yapıyorum bu keki. Hem içindeki kuru incir, ceviz ve nefis tarçın kokusu ile bizim için vazgeçilmez bir tat, hem de malzemelerinin basitliği, yapımının kolaylığı ile özellikle kalabalık misafir ağırlamalarında iyi bir kurtarıcı... Tek kalıptan 15-20 kadar dilim çıktığı gibi, iki kalıp kekle 35-40 kişilik bir grubu rahatlıkla ağırlayabilirsiniz... Dolayısıyla ana okulu, doğum günü partileri gibi kalabalık çocuk menülerinde hem besleyici, hem de doyurucu bir alternatif...
Bu pazarın tarçınlı keyfi de bu kez bu kek oldu.
İşte tarifi;

Kuru İncirli, Cevizli, Tarçınlı Kek
Malzemeler:
1 + 1/2 su bardağı sıcak su
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sapı ayıklanmış, yıkanmış, küçük küçük doğranmış kuru incir
1 su bardağı iri ufalanmış ceviz içi
3 çay kaşığı tarçın
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
3 + 1/2 su bardağı un

Yapılışı: Kuru incir parçalarını çukur bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu dökerek yumuşamaya bırakın. Bu arada ayrı bir yerde yağ, şeker ve yumurtayı mikserle iyice çırpın. Çırptığınız bu karışımı diğer kaptaki su ve kuru incirlerle birleştirin, üzerine kabartma tozunu, şekerli vanilini ve tarçını ekleyerek hepsini tahta kaşık ile karıştın. Son olarak ceviz içini ve unu da katıp koyu ama akışkan bir hamur elde edinceye kadar karıştırdıktan sonra, karışımı kek kalıbınıza dökün ve 175 C fırında 30 dk. kadar pişirin.

Kek biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarılıp servis yapılmaya hazırdır, afiyet olsun!




Şimdi de kokina (ateş dikeni) toplama ve kırlara gitme vakti... Herkese mutlu bir pazar ve sevgiler!

16 yorum:

  1. Tarçın kokusuna bayılırımm ellerine sağlık çok güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
  2. resimleri görünce yemiş kadar oldum nefis bir görüntü yine harika resimler ellerine sağlık canım.afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  3. Наверное ТАК вкусно!!!И оформлено замечательно!!!Уютно!!!

    YanıtlaSil
  4. Ne zamandır bu kekin tarifini arıyordum bir yerde yemiş tarifini alamamıştım hemen not alıyorum yarın yapmak üzere Çok Teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. olsa da yesek modundayım, süper...

    YanıtlaSil
  6. Valla canım çekti şimdi enfes görünüyor ellerine sağlık bu arada arka plandaki kuşlu yastığada bayıldım

    YanıtlaSil
  7. bende çok seviyorum tarçını elimden gelse her yemeğe katıcam neredeyse kek süper görünüyor ellerinize sağlık incirli hiç denememiştim en kısa zamanda deneyeceğim

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize emeklerinize saglik cok güzel görünüyor bol vitaminli bir kek afiyetler olsun .

    YanıtlaSil
  9. canım kek harıka gorunuyor zaten ıncır keklere kurabıyelere ayrı bir lezzet katıyor ayrıca incirin içerisindekı şeker doğal bir şeker oldugu için kilo da aldırmıyormus herkes gonul rahatlıgıyla yesın bu güzel keki,ellerıne sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. hepinize çok teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık çok üzel olmuş.
    Bende sıkça yaparım incirli keki,
    hem lezzetli hemde çocuklar için besleyici oluyor:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. tarçın kokusu taaaa buralara kadar geldi:))) eline sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. em faydalı hem lezzetli birtarif olmuş
    Nefiss görünüyor canım
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. kokusu,tadı ile sevdiğim tarçın...
    keke de çok yakışıyor gerçekten...
    incir de olunca...kesin denemeliyim dedim...
    izninle ve tarife talibim:)))

    YanıtlaSil
  15. Her tarçın postunda ağzım sulanıyor, senin tarifleri yapmasam da, gidip ne var ne yok yiyip geliyorum, 2012'ye iyice şişmiş gireceğim galiba, bu yüzden Ocak'ta kepekli tariflerini bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  16. ELLERİNE SAĞLIK ÇOK SEVERİM TARÇINI HELEKİ BÖYLE Bİ KEK SÜPER CANIM EKRANDAN ALIP YEYİYEBİLEM OLAYIDA OLSA SÜPPER OLURDU :)SEVGİYLE KAL:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...