20 Mart 2015 Cuma

keep calm and crochet on

Adımını atacağı zaman yerde minicik bir karınca görüp hamlesini başka yöne savuşturmuyorsa insan KÖTÜdür! İçindeki merhametsizlik ve sevgisizliği bastıramamış, karıncanın ezileceğini görmezden gelmiştir. İçi rahattır... Hatta ruhunda sadistlik de varsa -hafif ya da şiddetli-, bir şekilde tatmin de yaşamıştır.

Kötülük bazen can acıtmaz. Sanki masumdur! Sanki önemsizdir!... Öyle ki; instagramda akarken önünde fotoğraflar, önüne her gelen fotoğrafı "like" larken sürekli aynı kişinin fotoğraflarını es geçmek, her defasında her defasında... bir "like" ı çok görmek... 

Sevgisizlik, tahammülsüzlük ve hatta çekememezliğe çıkan bir sebeptir ancak ve ancak! Yapanı belli bir tatmine ulaştırıyor olması da gözden kaçırılmaması gereken ince ve hassas bir detaydır!

Bu masum, bu önemsiz eylem için kötülük, yapan kişiye de kötü kalpli diyebilir miyiz?

Bence demeliyiz!
Küçük ya da büyük fark etmez.... içindeki negatif dürtüleri bastıramıyorsa insan, mutlaka ama mutlaka KÖTÜdür!


Böyle bahar gibi fotoğraflar için bu girizgah sıkıcı belki... İçimden yazmak geldi...
Bu ara içimden gelen başka şeyler de var... Bazen akşam olsun, evde olayım, tv karşısında harıl harıl örgü öreyim diye çok şiddetli bir istek geçiyor içimden, tam bir şeyler için koşturuyorken ya da yoğunluğun, meşguliyetin dibine vurmuşken... O fırsatı yakaladığımda alıyorum tığımı ipimi elime, büyük bir aşkla örmeye başlıyorum. Başladığım şey uzun vadede bitiyor olsa da ortaya çıkan sonuçtan müthiş keyif alıyorum.

Bu ripple örtüyü ve kırlenti de keyifle ördüm... Örtüdeki pembe ip geçen yıl ördüğüm bebek battaniyesinden artakalan ipti. Firma artık devamını üretmiyormuş. Epeyce ördükten sonra öğrendim. Daha büyük yapmakken amacım, boyunu pembe ipimin yettiği kadarla sınırlamak zorunda kaldım... Kırlentte kullandığım pembe ise örtüdekinden çok daha canlı ve koyu renkte... Pek de istediğim bir ton olmasa da kartopu kristalin bulabildiğim en uçuk pembesi olduğu için, kırlentimde bu pembeyi kullanmak zorunda kaldım.

Kırlent bitti ama bu sevmediğim pembeden çok kaldı elimde...
Görürnen o ki, daha yeni projelerde de yer alacak kendileri... Öre öre, dokuna dokuna, tuta tuta... belki ısınırım ona! :)

Bu sevimsiz pembeyi sevmemle başlayacak belki de her şey!







1 yorum:

  1. sou super fa de crochê, você è muito talentosa,
    adorei as cores escolhidas para essa manta,
    parabéns pelo lindo trabalho


    http://fifiacrocheta.blogspot.it/

    YanıtlaSil