20 Temmuz 2013 Cumartesi

kaymaklı, kirazlı ruloya ilaveler

Yine dar vakitlerin acele bir postu ile buradayım. Daha önce şurada tarifini paylaşmış olduğum kaymaklı, kirazlı ruloya görüntü değişikliği ve sos ilavesi yaptım, ilgilileri için paylaşmak istedim.

Bu kez yufkayı sigara böreğinde olduğu gibi küçük rulolar halinde sarmadım, tek yufkayı iki eşit parçaya bölerek uzun bir rulo yapıp tıpkı gül böreğinde olduğu gibi, kendi ekseninde sardım.

Veeee içindeki kaymaklı kirazlı harçla yetinmedim aynı malzemelerle ayrıca üstüne  sos yaptım... Böyle çok daha leziz oldu.

İçi buradaki tarifle aynı... Sosu da hakeza... içinden tek farkı sosun blendırdan geçirilmiş olması...

Soğuk limonata ile birlikte tüketmenin ayrı bir zevki olduğunu da belirtiyor, herkese mutlu haftasonları diliyorum...

(Günün bu saatinde yiyecek içecekli bir post yayınlamak istemezdim ama son akşamlarım geç vakitlere kadar tavla turnuvasında geçiyor, kalan zamanları ise ancak kendi önceliklerime harcıyorum... Pc çoğu zaman yer bulamıyor ya da en sona kalıyor.  Ve tabii sıkı bir oyuncu olmakla birlikte şans faktörünün de gözardı edilmemesi gerektiğini bilerek şans dileklerinizi bekliyorum... Zira tüm bayanlar elendi, bir ben kaldım.... Ama rakiplerim kahve kültüründen gelen, deyim yerindeyse bu işin piri beyler... tırsıyorum ister istemez... :) )

Bu arada domestic anneliğimin semeresini de almış bulunmaktayım... Bu ödüllerin en güzeli benim için.... Kızçemi  çalışma hayatının hızlı temposu ile -çok olmasa da birazcık- kilo vermiş bulmuştum... Sayemde 8 günde 1,5 kilo almış... yihhuuu! :)



5 yorum:

  1. Çok değişik geldi, bana kirazı yufkanın içinde hiç düşünmemiştim ruşencim. Mutlaka lezizdir :)

    Ahh annelik benim kızımda zayıf her dün buradan onu yedin mi? bunu yedin mi? diye tembihleyip duruyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok beğendim..Sizide bekliyorum...

    YanıtlaSil
  3. Ben olsam hiç dönmezdim böyle anneyi ve böyle mamaları bulmuşum, kaçırmazdım hiiiç :))

    YanıtlaSil
  4. önceki tarifi denedim müthiş pratik ve lezzetliydi bunu da denemek farz oldu ;) ellerine sağlık http://mrlgrck74.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım çok farklı bir tarif denemek lazım. Canım bloğunu çok beğendim ve takibe aldım bende beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil