Kış sebzeleri de tezgahlarda yerlerini almaya başladılar. Karnabaharı seçtim bugün. Nefis bir kiş yaptım.
Bu kez tabanı için hamur değil yufka denedim. Beklediğimden leziz oldu.
Bu arada çarpı işimdeki performansımda beklentimin üzerinde.
Bulduğum boş zaman kırpıntılarını değerlendirmek adına keyifli ve aktif bir uğraş oldu.
Malzemeler:
Tabanı için:
2 adet yufka
1 çorba kaşığı zeytin yağ
Dolgusu için:
300 gr. minik parçalara ayrılmış karnabahar
2 orta boy havuç
4 orta boy sivri biber
1 büyük boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1/4 demet maydanoz
6-7 dal dereotu
200 gr. beyaz peynir
2 su bardağı dolusu rendelenmiş kaşar
3 yumurta
1/2 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1/2 çay bardağı su
tuz
Kalıbı yağlamak için:
20-25 gr. tereyağ
Yapılışı: Havucu rendeleyip yağda soteleyin. İnce doğranmış soğan ve biberleri katarak sotelemeye devam edin. Karnabahar parçalarını ve suyu ekledikten sonra ara ara karıştırarak 15 dakika kadar kısık ateşte ağzı kapalı biçimde pişirin. Karışım soğuyunca ince kıyılmış maydanoz, dereotu, sarımsak, tuz ve rendelenmiş beyaz peyniri içine katın. Un, süt, ve yumurtalar ile ayrı bir kapta beşamel sos hazırlayın, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
Kelepçeli kek kalıbınızı yağlayın. Yufkaları kenarları kalıptan iki parmak taşacak biçimde içine yerleştirin. Her katı (zeytinyağla) yağlayın.
Karnabaharlı karışımı yufka çanağının içine düzgün biçimde yayın. Üzerine kaşar peynirli beşamel sosunu dökün. Kabın dışında kalan yufka kenarlarını içeriye doğru kıvırdıktan sonra 200 dereceli fırında 40 dk. kadar pişirin.
Kişiniz servise hazırdır. Afiyet olsun!
Herkese şimdiden iyi Pazarlar!
ellerine sağlık kiş nefis görünüyor,kardan adamm da çok şirin olmuş.güle güle kullan...
YanıtlaSilwowwww bu lezzeti çok merak ettim... :)
YanıtlaSilFirinda besamel soslu karnabahara bayilirim,bu kis de cok lezzetli gorunuyor,ellerinize saglik.Deneyecegim.
YanıtlaSilIyi Pazarlar.
Sevgiler..
Herşey harika tarif de kardan adamınız da ama ben eeeen çok kardanadamın çerçevesine bayıldım :)
YanıtlaSilSevgilerimle..
Hmmmm çok hoş olmuş :) Elinize sağlık...
YanıtlaSilne kadar da lezzetli gözüküyor bu böyle :) emeğinize ellerinize sağlık en kısa zamanda bende yapacağım :) ve sofrada çok renkli
YanıtlaSilRuşencim çarpı işlerine bayılıyorum ellerine sağlık çok güzeller, karnıbaharlı kiş adı itibariyle hep merakımı cezbetmesine rağmen hiç denemedim ama o da nefis görünüyor, afiyetler olsun :)
YanıtlaSiloff çok canım çekti, ellerinize sağlık
YanıtlaSilya senin şu fotolarına bayılıyorum ya .. benim blogumuda izle
YanıtlaSilsemiyasam.blogspot.com
Ellerine sağlık,bu ne muhteşem bir lezzet...Her model tartı yapmıştım,ama karnıbaharlı yapmamıştım..Bayıldım,çok iştah açıcı olmuş..Blogunuzu yeni keşfettim süper,çok keyifli herşey..El emeği göz nurunu çok güzel..Sizi hemen takibe alıyorum..Tanışmaya banada beklerim..sevgiler nurşen..nurlumutfakta.blogspot.com
YanıtlaSilKiş harika ellerinize sağlık...
YanıtlaSilbu akşam yapıcam bunuu ççoookk tşk ediyorum tarif için karnıbaharlı olan her yemeğe bayılırım.. birde kasnağını sorucam ben kursa giderken okasnağı almıştım sonra çok gergin durmadığı için değiştirip vidalısını aldım.. Sen memnunmusun ..
YanıtlaSil