21 Ekim 2012 Pazar

21 ekim 2012


Beklenen sonbahar bugün geldi.
Günün hatrına sonbahar fotoğrafları çekecektim oysa.  Edirne'de...
Gelibolu'dan henüz çıkmış, otomobilimizin deposunu fullemişken, otomobilin bilgisayarı "motorunuzu kontrol ettirin" sinyaliyle ilk uyarısına başladı. Derken performans bariz şekilde düştü.

"Yakıtta su ya da toz mu vardı, motorun valfini filan mı tıkadı?" gibi akla gelen ilk endişe ile motorun kontrol ettirilmesi gerektiğine karar verildi. Gelibolu'da servisi olmadığı için geriye dönmek düşüncesi çaresizlikle eşdeğer görülünce en yakın servisin bulunduğu Keşan'a devam edildi. Korudağ rampası 3. vitesle ancak çıkılabildi. Sonunda servise ulaşıldı. Ancak servis kapalıydı. Yol yardım hattı arandı. İlgili kişi  3 saat sonra (14.00 gibi) gelebileceğini söyledi. Tarafımızdan olur verilince, 3 saatlik zaman dilimi Keşan'ın muhtelif alışveriş mekanlarında geçirildi.Lakin teknik adam 14.00 oldu gelmedi, 14.30 oldu gelmedi, 15.00 oldu gelmedi... 15.30 olup da gelmeyince bir kez daha arandı. İşinin bitmediği, 1 saat kadar daha gecikeceği tarafımıza iletilince en relaks halimizle durumun merkeze iletileceği, daha da gelmesine gerek kalmadığı, Gelibolu'ya  dönüleceği, en yakın zamanda da aracın Çanakkale'deki teknik servise götürüleceği söylendi.

Bir vakit havanın iyice kapanıp şakır şakır yağmurun yağdığı, hemen akabinde güneşin altın sarısı ışıklarını en cömert haliyle saçtığı ve hatta gökkuşaklarının uzaklarda da olsa ambiyansa renk kattığı bu şaşkın havada bi tanecik dahi fotoğraf çekilmedi.

Bu Pazar da böyle geçti... evdeki hesap ile çarşıdaki hesap uyumsuzluğunu bizatihi hissettirerek...
Vardır bir hayır, diyelim...


2 yorum:

  1. Hay Allah. Kötü olmuş. Neyse bununla geçmiş olsun. Sonbahar bugün Ankara'ya da geldi. Hoş geldi. Çok güzeldi. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Kocaman bir 'tüüüh! ' ün ardından bir tane daha çektim, o da Edirne için. Yıllarca Edirne benim ikinci vatanım oldu. Üniversiteyi orada okudum, orada evlendim, oğlum orada doğdu. Büyüleyici bir şehirdir tüm bunların dışında. Umarım yakın zamanda gidersiniz.

    YanıtlaSil