Bu kez 2 su bardağı dolusu böğürtleni blendırdan geçirip bir çorba kaşığı badem unu ve bir kutu labne peynir ile karıştırdım. Tam benlik oldu.
Mutfak tarihinde bir adı var mı bilmiyorum...
"Böğürtlenli dip" dedim ben... Her ne kadar ekmeğimi daldırıp banmasam da.... lakin dileyen daldırıp banabilir.
Not: "dip" daldırmak fiilinin kök hali... İngilizcede "blackberry dipping sauce" diyebiliriz. "dip" de oradan gelip dilimize yerleşmiş...
Yaa, bundan çok güzel pasta arasına krema olmaz mııı? Hem tadı da böğürtlenli cheesecake gibi falan olur, ben bir ara bunu hazır pasta tabanı üstünde deneyeyim, mmmmhhh, ellerine sağlık
YanıtlaSilolur elifcim tabii... içine biraz pudra şekeri ile pastalara da çok yakışır.
YanıtlaSilruşyenacığım bloguma resim koyarken hep kulaklarını çınlatıyorum.şimdi ruşyena olsa bu resimleri ne biçim süsler ve yayınlardı diye.canım afiyetle,sağlıkla yiyip için ellerine sağlık
YanıtlaSilçok teşekkür ederim... :)
SilValla çok güzel görünüyor.Bir banım almamak elde değil...
YanıtlaSilaaaah,böğrtlen yemeyeli kaç yıl oldu...memlekette dağı vardı,böğürtlen ile dolu ,olsa da reçelerini yapsam ...ellerine sağılık canım.
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor bu ellerine sağlık:)
YanıtlaSilbende sizi bloğuma beklerim bebeğnirseniz izleyicim olmanızıda isterim hoşçakalın:)
http://suslupuslublog.blogspot.com/
Bogurtlen askina ;)
YanıtlaSilharika ..
YanıtlaSildenemem lazım teşekkürler bilgiler için,
blogumdaki çekilişe beklerim,
sevgiler..
http://ilknur--akpinar.blogspot.com/2012/08/ilk-hediye-cekilisimi-3uc-kitap-ve.html