11 Mart 2012 Pazar

11 mart

Henüz bahardan belirgin bir iz yok. Bazı ağaçlar çiçeklendi... ama o kadar. Lakin evimizin tam karşısındaki ağaç tüm kış boyunca -kar yağdığında dahi- hep bahar giysileriyle karşıladığından bizleri bu çiçeklenmeye epeyce bi alışmış gibiyiz.. O kadar da çok ırgalamıyor yani...
Kır çiçekleri, özellikle papatyalar bastığında kırları ancak o zaman gelmiş olacak bahar.
Beklemedeyiz. :)

Bol bol bulutlarımız var...karanlık, kasvetli havalara zaman zaman eşlik eden şakır şakır yağmurlarımız var. Sepetleri takıp kola kır-bayır, dere-tepe, sahil-kumsal dolaşmak ne mümkün. Ya evde oturacaksın ya da kapalı yerlere gönlünce takılacaksın. Yaşadığın yerde sinema, tiyatro, AVM ler, sergi salonları, sanatsal ve kültürel etkinlikler vb. yok ise çok fazla seçeneğin de yok. Her zaman olduğu gibi Keşan seni paklar. :)

Bugün de Keşan'daydık. Mudo, Kipa ve Migros'u dip bucak dolaştık. Ruhumun dinlenmeye, beynimin de boşalmaya ihtiyacı vardı. İyi geldi.

Bir önceki postumla yaratmış olduğum merak duygusuna hemen açıklık getireyim.  Annem geçtiğimiz hafta önemli bir operasyon geçirdi ve ben gidemediğim için böyle zamanlarda içime taş gibi oturan gurbet olgusunu ta iliklerimde hissettim.

Ben kendi memleketimden çooook uzak bu diyarda kendimi kimsesiz ve yapayalnız hissedebiliyorum bazen. Biraz yaşla ilintili... Biraz da buradaki insanların soğuk ve umursamaz oluşları ile... Anadolu insanının samimiyeti ve yakınlık kurma çabası yok maalesef. Beklentileri var ise yabancılara sokulmuşlukları oluyor. Aksi halde sizler onlar için çok da önemli kimseler değilsiniz. Bunu bir kaç arkadaşıma sorduğumda medeniyetin göstergesi olduğunu söylediler. Bense yabanilik ve bağnazlık olduğunu düşünüyorum. Oturduğunuz apartmanda ev sahibi olduğunuz halde komşularınız lütfedip 3,5 yıl sonra "hoş geldin" e geliyorsa bu aynı zamanda görgüsüzlüğün de göstergesidir. Neyse... tanımadıkları insanlara karşı her daim temkinli olmayı medeniyet sanıyorlarsa varsın sansınlar. Böylelikle niyet ölçümünü daha kolay yapıyoruz bizler de... Aksini gerçekleştiren insanların arka plandaki beklentilerini daha rahat görebiliyorsunuz çünkü... Evet... ne yazık ki, bir beklenti sözkonusu ise siz de komşu ya da arkadaş vb. olabiliyorsunuz bir anda.
Bağrımıza taş basalım... ve geçelim!

Bugün Migros'tan çok güzel çiçekler aldım.
Bunlar nergislerim... kır nergislerine göre oldukça devasa boydalar. Evime renk, günüme neşe kattılar ya!


Bu da lalem... Rengine bayıldım. Yanında minik de yavrusu var... yeni evine kolay alışır da çabucak büyür dilerim.


Bunlar ise muskarilerim... Yıllardır Migros'a gidip geliyorum... satıldığını ilk kez gördüm. 
Üstü de epeyce bir çiçek ve tomurcuk dolu... sonraki günlerde nasıl olacak merak ediyorum.


Dönüşte Güneyli sahilinde mola verdik. Kısacık bir süre de olsa denize yakın olmak iyi geldi ruhuma.

Yarın dükkanıma yeni ciciler almak üzere İstanbul'a gidiyorum. Baharla birlikte satış ürünlerim de yenilensin istedim.

Unutmadan... bu da geçtiğimiz hafta kızım için yaptığım takı kutusu. Beyaza boyadım ve pembe-beyaz malzemelerle dekore ettim. 

Bugün de böyleyken böyle... :)
Güzel bir hafta dileğimle... herkese sevgiler!

9 yorum:

  1. Geçmiş olsun anneciğine. Zordur gurbet. Ne sen hastalığını, derdini söyleyebilirsin çok zorda kalmadan, ne de onlar. Çabuk iyileşir inşallah.

    YanıtlaSil
  2. sevgili ruşen,
    ahhh o bahsettiğin gurbet ve yalnızlık duygusu öyle tanıdık ki.. sabah 8de hastalıktan uyanıp kendi çorbamı kendim yaparken ağladım bir yandan bugün:(

    YanıtlaSil
  3. çiçekler harikaymışşşş bayıldımmm ben de habire nergis alıp duruyorum eve mis gibi kokuyo^^

    YanıtlaSil
  4. Gurbetlik çok zor. Annenize geçmiş olsun. acil şifalar.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili ruşen anene geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum.Yıllardır gurbette yaşamış biri olarak bu duyguyu iyi bilirim.Çiçeklerine bayıldım bizim oralardaymışsın ne güzel.

    YanıtlaSil
  6. Annene geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum .
    Çiçeklerin çok güzel , evine baharı getirmişsin , mutlu haftalar.

    YanıtlaSil
  7. baharı bekleyen kumrular gibi olduk.uzun ve soğuk kış bitmek bilmedi.neyse sağlık olsun.gurbette ki yalnızlığı boşver ruşyenacığım biz bize yeteriz.sağlık ve sevgi ile kal

    YanıtlaSil
  8. ruşenciğim,
    annen için büyük geçmiş olsun diyorum...

    YanıtlaSil
  9. benim güzel arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ederim...
    annem şimdi daha iyi... haberler bu yönde... göz görmeyince gönül duyduklarıyla yetiniyor maalesef.

    YanıtlaSil