16 Mayıs 2011 Pazartesi

Kömür Limanı

8 ay aradan sonra yine Kömür Limanı'ndaydık dün. Yağmur-çamur durumları başladığında gezi planımızdan çıkardığımız için kış süresince yolumuz düşmüyor hiç. Yolu pek iyi değil çünkü... Ama manzarası muhteşem...

Yolu nedeniyle bizim nadiren gidiyor olmamıza rağmen, yaz-kış Kömür Limanı'na gelen-giden çok fazla. Bunun sebeplerinin başında yöre köylülerinin geçim kaynağı olan balıkçılık uğraşısı geliyor. Bir diğer önemli etken ise denizinin dalış sporuna çok uygun olması.

Aşağıdaki iki manzara koyun en tepeden görünüşü... Görüldüğü üzere cennetten küçücük bir köşe...


Bu fotoğraf ise bir tarafı uçurum olan, kıvrım kıvrım yolun aşağıya inerken uygun bir köşesinden çekilmiş olan bir fotoğraf. Koyun tam arka cephesi...

Bu teyze, yüzme bilmediği halde eşiyle birlikte kayıkla denize açılıp balıkçılık yapan bir teyze... Denizde olmadığı zamanlarda el işi yapar gibi oturup sabırla parakete hazırlıyor böyle... Yazları da kampçılar için yiyecek ve içecekler hazırlayarak satış yapıyor orada. Emekçi bir kadın... Bir saatten fazla o anlattı, biz dinledik. Ne öyküler, ne dramlar barınmış geçmişinde... Bir kaç kitap okumuş kadar oldum.

Yine geçimini balıkçılıkla sağlayan başka emekçi adamlar... Sabırla ve özenle yapıyorlar işlerini...


Koyun sağ tarafı her zaman olduğu gibi dalış sporuna gönül vermiş kampçılarla dolu. Kimileri karavanlarında, kimileri de çadırlarında yaşıyorlar... En sık yaptıkları şey denizle bütün olmak.


Benim her gidişimde üzerine kurulup fotoğraf çektirmeyi geleneksel hale dönüştürdüğüm büyük bir kaya parçası vardı kıyıda... Bu gidişimizde yok olduğunu gördük. Koca kayaya ne oldu ki acaba? Sevdiğim bişeyi kaybetmiş olmak can sıkıcıydı ama şu tostos amcayı bulunca sevinçten havaya uçtum. Bu sevimli şeyleri bulduğumda (çocukken) alır eve götürürdüm ben hep... Paparayı da yerdim...Avucuma ve giysilerime az çiş yapmadılar. :)) Bunu da alıp götüresim gelmedi değil hani... :)
Epeyce bi sevip sohbet ettikten sonra çaresiz bıraktım yerine...
 "Büyüdük be arkideş, çaldılar çocukluğumuzu!"

10 yorum:

  1. 19 mayıs tatilinde yani perşembe günü oradayım keşke teyzelere sorsaydın sahilde balık varmı diye olta atmayı düşünüyorum çünkü cuma günü sabah kahvesine beklerim canım .orkide sitesi İtalyan mahallesi numara yazmıyorum ben hep bahçedeyim çünkü sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ne güzel görüntüler harika bir koy
    seyrettikçe ruhum dinlendi kaplumbağaları bende çok severim hele yavruları

    YanıtlaSil
  3. ruşyena buralar harikaaaaa müthiş güzellikler bende çok severim böyle dağ tepe gezmeyi bayıldım bayıldım. Sağolasın sayende görmüş kadar oldum. Balıkçılarla ve teyzeyle yaptığın sohbetten de bahset bir yazında ne güzel hikayeleri vardır kim bilir.
    Tospa amcaya selamlar benden :)
    Yüzüğünüde görmedim diil çok cici
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Çılgın Mevdoş - Bz oradayken olta atan bir kaç kişi vardı Mevdoşcum yakalayabiliyorlar mı bilmiyorum. Bi daha yolum düşerse kesin sorarım... Allahtan bi mani olmazsa gelirim, o sabah olmazsa öğleden sonra ya da ertesi gün vb. bir sakıncası olur mu?


    Gönül - Fırsat buldukça kaçtığımız böyle bir kaç koy daha var. Müthiş dinleniyor insan gerçekten...
    evet yavruları daha da şirin.


    Kitap Cadısı - çok sevindim bu güzellikleringönlünde yer bulmasına cadıcım... teyzenin en acıklı öykülerinden biri eşini denizde fırtınalı bir havada kaybetmiş olması idi... kayıkta balık yakalamak için denizdeyken birden fırtına çıkmış ve alnının ortasına düşen yıldırımla hayatını kaybetmiş. daha çok dram var jayatında... yazsam blogun sayfaları ve benim de zamanım yetmez... roman olur.

    YanıtlaSil
  5. yok arkadaşım o gün evde olacaağız istediğin saatte gel .heyecanlandım bak bekliyorum

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel fotoğraf kareleri, görmek isterim nasip olursa birgün.

    YanıtlaSil
  7. http://lemonadelist.blogspot.com/2011/05/yaza-merhaba-icin-cicek-acmayacosmaya.html MASKE ETKİNLİĞİME davetlisiniz.

    YanıtlaSil
  8. fotoğraflar çok güzelşşu an orada olmayı çok isterdim.benimde diktiklerimi görmek istersen bloğuma beklerim

    YanıtlaSil
  9. Gorgeous photo's! Thanks for coming to my blog and becoming a follower :) I hopped over to become a follower of your blog, too :)

    YanıtlaSil
  10. ilk iki kare gelincikler arkasındaki o manzara nasıl huzur verici, denizin olduğu her yer solunası güzellikte:))

    YanıtlaSil