11 Mayıs 2015 Pazartesi

Güneyli sahili... papatyalar - gelincikler... / 10 mayıs 2015

Özel günleri kutlamakla aram iyidir.... iyiydi aslında!... Ablamı kaybettiğimden beri anneler gününü kutlamıyordum, annemi kaybedince de iyice anlam ve önemini yitirdi benim için... Hal böyle olunca da ister istemez hüzün çöküyor insanın içine ve üzerine... O gün evde olmayı hiç istemiyorum,

Her Pazar olduğu gibi 11.30 -12.45 arası buluşmamızı gerçekleştirdik kocacıkla... Kahvaltı için Günbatımı Tesisleri'ne gittik... Tesis Güneyli yolu üzerinde... Kahvaltıdan sonra yarım saat kadar boş bir zamanımız kalmıştı ki, yılın bu zamanı Güneyli sahilinin doğu yakasını süsleyen "gelincikler ve papatyalar açmışlar mıdır acaba", diye sesli sesli düşündük... An itibariyle saate bakıp ders girişime daha yarım saat olduğunu görünce "hadi gidip bir bakalım" dedik.

Offf... yine cicilerini giymişti sahilin bu tarafı... ve tam bir yıldır beklediğimiz o müthiş an yine gelmiş, o müthiş manzara yine ortaya çıkmıştı.

Hazırlıklı gelmediğimiz için bu nefis kareleri cep telefonlarımızla kaydetmek zorundaydık ancak telefonlarımızdaki düşük kaliteli görüntüler bizi hiç tatmin etmiyordu. Üstelik bu güzellikleri yaşamak, bol bol seyretmek için zaman da azdı.

Hemen o an, fotoğraf makinemizi ve lensimizi alıp öğleden sonra yeniden gelmeyi planladık.
Ders çıkışım bugün 15.15 i bulmuştu. Eve koşup sepetimi, örgümü, fotoğraf makinemi, lensimi ve küçük kovamı alıp düştük yeniden yola kocacıkla...

Sonrası rüyada gezer gibi...

O kadar çok fotoğraf çektik ki, buraya ancak seçilmiş azınlığı eklemek durumundayım.
İşte içlerinden en çok sevdiklerim... Burada da olsunlar istediklerim...



Örgümün kenar çizgileri kaldı. Granny square lerde kullandığım renklerle kenarlarına ince şeritler geçip örtüyü büyütmeye karar verdim. Bitince piknik örtüm olacak kendileri.




Bu arada yukarıdaki son iki fotoğrafta telefon ve fotoğraf makinesi ile yapılan çekimlerin arasındaki kalite farkını çok iyi görebilirsiniz... Kaldı ki eşimin telefonu fotoğraf çekimlerinde oldukça iddialı bir marka... Böyle nefis manzaralar  kalitesiz çekimleri hiç haketmiyor. Ve hatta fotoğraf makinemin modelini en kısa zamanda daha da yükseltmeliyim. Doğa fotoğrafçılığını çünkü çok seviyorum.

Günü bu haliyle bitirmedik bugün... Bahçesi ve bungalow tipi evleriyle yazlıkçılara hizmet veren bir yer var Güneyli'de... Orhan'ın Yeri... Orhan bey eşimin arkadaşı olduğu için bizim için burası Orhan Abi'nin Yeri... Hava kararmadan bir de akşam pikniği yapmaya karar verdik.

Piknik hazırlığı için eve ve Gelibolu'ya dönmemiz gerekiyordu. Hazırlıklarımızı yapıp Güneyli'ye akşam pikniği için yeniden geldiğimizde bu bizim aynı gün içinde Güneyli'ye üçüncü kez gelişimiz oldu.

Geldiğimizde Orhan Abi mangalı yakmış, masayı bungalow evlerinden birinin minik verandasına kurmuş, hazırlıklarını tamamlamıştı.

Papatyalar... gelincikler... renk renk çiçekler... hanımelleri... mis mis kokular... masmavi deniz... bulutsuz gökyüzü... iki sevimli kedi... baygın bakışlı, şeker mi şeker, yaşlı bir köpek... üstüne ağız tadıyla yapılan bir piknik...


Hüzün çöktüğü yerde olduğu gibi duruyordu... ama kabarmaya pek fırsat bulamadı.

Geçen yılın Güneyli sahili fotoğraflarını görmek isterseniz burada.

2012 dönemini görmek isterseniz o da burada.



12 yorum:

  1. Renkler, hava, fotoğraflar harika! Enerji yansıyor resmen, mutlaka görmeli..

    YanıtlaSil
  2. Gelincik kullanıcı adımdan da anlaşılacağı üzere en sevdiğim çiçektir :) bayıdlım fotoğraflara..
    mutlu bir hafta olsun
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,ne kadar güzel bir post.Fotoğraflar ve siz harikasınız.Bloga girince pozitif bir enerji yükleniyor.Güzel paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim... ne hoş bu yorum. :)

      Sil
  4. sepetin orgusune bayıldım renkler doga cıvılcıvıl cok guzel bır gun gecırmıs olmalısın sevgılerrr

    YanıtlaSil
  5. This is such an amazing post! Lots of beautiful flowers, and scene. I am sure it was very peaceful to be surrounded by it all, and picnic! I would love if you shared your granny square blanket with us at our Yarn Fanatic Party - http://eyeloveknots.blogspot.com/2015/05/yarn-fanatic-party-37-string-theory.html. It is great inspiration for us all.
    Alexandra
    EyeLoveKnots.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. thank you so much Alexandra.
      I am at your yarn fanatic party with my "colorful squares"

      greetings
      rusyena


      Sil
    2. I have chosen this as one of my EyeLoveKnots Yarn Favorites, and featured in this week's party. Thanks so much for stopping by to party with us!
      Alexandra
      EyeLoveKnots.blogspot.com
      #38: http://eyeloveknots.blogspot.com/2015/05/yarn-fanatic-party-38-string-theory.html

      Sil
    3. Thanks a lot for your choosing my blanket Alexandra... I am so happy!

      Sil
  6. Thank you for sharing at my link up.
    You are welcome to join us this week too.

    YanıtlaSil