11 Mayıs 2014 Pazar

mayısta Güneyli sahili - 2014

Bugün her zamankinden daha çok kırlarda olmalıydım... Papatyalar, gelincikler arasında... denize karşı... Sükutun davet ettiği huzuru kabul buyurarak... ve dönerek yüzümü her daim pembeye...

"Gel" diyor, geliyorum.
Geliyoruz... aslında.
Kocacıkla rutine bağlamış, alışkanlığa dönüştürmüşüz artık... Hava koşulları elverişsiz değil ve başka plan-programımız yok ise... hiç düşünmeden, bir gıdımcık tereddütü aklımızın kıyıcığından dahi geçirmeden... düşüyoruz yollara.

Her mevsimsel değişime, her yeniliğe ayırdığımız özel mekanlarımız var... Hatta Güneyli'nin batı sahilindeki bazı yazlıkçıların dahi bilmediği bu köşeyi, yılın bu zamanları cennet gibi olacak diye elimizle koymuş gibi bulacağımızı iyi biliyoruz. Algıda seçicilik belki... Nerede, ne zaman, hangi çiçekler var... hatta ağaçlar... hatta pikniğe elverişli alanlar... hatta kuşlar... böcekler... kaplumbağalar...  Kayıt defterim(iz)de hepsi hazır.

Bu kayıt tutma işi ilkin tarafımdan başlatılmış olabilir. Ama artık kocacıkla ikimizin ortak defteri...

Bugün bu sayfayı açtık... yalnızca mayıs ayında bulabileceğimiz bu güzelliği bir kez daha görebilmek ve yaşayabilmek üzere...

(2012 dönemini görmek isterseniz o da burada. )









Huzur, hayatın güzelliklerini yakaladığımız anda, mütebessim bir insana dönüşmeyi becerebildiğimiz an!




Yüzümüzden gülücük, içimizden yaşama sevinci eksik olmasın!


6 yorum:

  1. Ben de yanınıza gelebilir miyimmm ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemencecik toparlanıp en güzel yeri açıyorum.... :)

      Sil
  2. Yaşadıklarınız ve resimler harika.

    YanıtlaSil
  3. Ruşencim şu kararsız Ankara havasından sonra çok iyi geldi bu görüntüler ,yakında orda yer kalmayacak bende gelmek istiyorum canım beni de al.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeter ki gelin meltemcim burada her yer papatya şimdi, yer sıkıntımız hiç yok... bak ben suitleri dahi işgal edebiliyorum keyfimce... :)

      Sil