10 Haziran 2013 Pazartesi

kaymaklı, kirazlı rulo

Kaymak sever misiniz?.. Peki kiraz?... Ya tatlı şeyler?...
Yanıtınız evet ise... ve dar vakitlerin insanıysanız... meşakkatli tatlıları hazırlamaya zaman bulamıyorsanız... İşte size kolay bir tarif. :)

Kaymaklı, Kirazlı Rulo

Malzemeler: (2 kişilik)
2 adet yufka
400 gr. kiraz
150 gr. kaymak
50 gr. süzme yoğurt ya da labne peynir
1 çorba kaşığı tepeleme toz şeker
1 yumurta sarısı


Yapılışı: Kirazları ayıklayıp yıkayın, ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın. Her yufkayı sigara böreğinde olduğu gibi sekiz eşit parçaya bölün... Labne peynir (ya da süzme yoğurt), kaymak ve toz şekeri iyice karıştırdıktan sonra yufkaların içine sürün. Geniş bölüme kaymaklı harçtan daha fazla sürün ve bu bölüme kiraz parçalarını yerleştirin... rulo şeklinde sarın.


Yağlı kağıt üzerine dizdiğiniz ruloların üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirin...
Hepsi bu kadar!


Ancak dikkat edilmesi gereken iki nokta var;
*Yufkaları sararken kenarların iyice kapanmasına dikkat edin. Aksi halde ısı ile yumuşayan kaymaklı harç eriyip dışarı akacaktır.
*Kaymaklı harç yumuşadığı için yerken hafif ılık ya da soğuk olmasına özen gösterin. Isıyla yumuşayan harç yeniden soğuduğunda katılaşıp ağızda daha dolgun ve daha hoş bir tat bırakıyor.

Ruloların bazılarını şeker koymadan denedim... O halini de çok sevdim... Hatta bundan sonra şekersiz halini daha çok tercih edeceğimi düşünüyorum...

Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun! :)

9 yorum:

  1. ellerine sağlık tatlım ...

    cok ama cok neffıssss gorunuyor:D

    YanıtlaSil
  2. ablacim servis takimlarin cok cici tarif ise cok pratik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler... :)
      tarif müthiş pratik 10-15 dk da fırında pişmeye hazır hale geliyor...

      Sil
  3. Ruşen Hanımcığım,
    Kaymaklı kirazlı rulo nefis görünüyor gayet pratik,ellerinize sağlık.Ama ben Servis takımına bayıldım nekadar şirin,nereden aldığınızı sorabilirmiyim.Sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim renkli dünyam...
      servis takımı kızımın hediyesi... eskişehir espark'taki migros'tan almıştı... bana en yakın migros keşan'da... orada yok ama... üç m li ve daha büyük migroslarda bulunur belki...

      Sil
  4. Çok değişik ama kiraz da kaymakta bulmam çok zor buralarda.size afiyet olsun.

    YanıtlaSil