19 Nisan 2013 Cuma

bereket

Şu anda iş yerimde, siparişlerin içine gömülmüş vaziyetteyim... Böyle zamanlarda ne yapıp edip beni -kısacık da olsa- işimden soyutlayacak ve dinginliğe sevk edecek bir filmcik izlemeye çalışıyorum. Daha önce izlediğim bu harika görüntülere döndüm yine...

 Siz de izlemek isterseniz... buyrun.

"Tahtalıdağ'ın eteklerinde bir sevda hikayesi. Kahramanları Ayşe ve Selahattin. Yıllarca Akdeniz sahillerini arayıp taradıktan sonra ait oldukları toprağı bulmuşlar ve köklerini o toprağa salmışlar. Aşk dediğim toprak aşkı, doğa aşkı, ot, börtü böcek aşkı. İnsana da çok iyi geliyor. Orada, olabildiğince sade ama zengin bir yaşamın içinde yoğruluyor Ayşe ve Selahattin. Kedileri, köpekleri, kaktüsleri ve yaşam alanlarını paylaştıkları diğer canlılarla beraber. 

 Flora ismini verdikleri cennetlerinde ağırladıkları misafirlerle yaşam sanatını paylaşıyorlar. Bu videoda Ayşe ekşi mayalı ekmeği nasıl yaptığını anlatıyor, izleyin ilham olsun, sade ve zengin bir yaşam için iştahınız kabarsın." 

 Film: Filiz Telek

2 yorum:

  1. Gülümsememe sebep oldunuz :) Aaah ah maillerin arasında boğulduğum şu ofisten kaçasım geldi..

    Sevgiyle
    Gözde

    YanıtlaSil
  2. Offff yapılmaz bu... Kimbilir nasıldır o ekmeğin kokusu... Ben evde ekmek yapamıyorum çünkü başedemem zamansızlıktan herkes aç kalır bir süre sonra. Ama dışarıdan neredeyse semt semt dolaşıp ekmek alıyorum ki hiç birinden hoşnut değiliz hem ben hem de evdekiler. Ertesi sabah un oluyor ekmeğin içi... O temiz dağ havasında 200 kiloya vardırır her halde bu güzel görüntü.

    YanıtlaSil