4 Nisan 2012 Çarşamba

geçtiğimiz pazartesi

Gelibolu küçük yer... Blogumla birlikte keşfedilmekteyiz epeycedir. :) Sevgili Calibe hanım da beni blogumla keşfetmişti geçtiğimiz yaz. O gün bugündür de fırsat oldukça görüşmekteyiz.

Geçtiğimiz Pazartesi Calibe hanımın daveti üzerine Tarih ve Çevre Koruma Derneği'nde hanımların gerçekleştirmekte olduğu "yamadan modaya" projesinin yapım aşamalarından birine konuk oldum. Önce size proje hakkında kısa bir bilgi vereyim... sonra fotoğraflar gelsin.

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından  gerçekleştirilmekte olan bir projenin bir ayağı da Gelibolulu hanımlar tarafından gerçekleştiriliyor. Yine İstanbul'dan gelen Nurgün Serim tarafından... Projenin amacı işe yaramayan şeylerle neler yapılabileceğini göstermek. Bunun için de kumaş parçalarından 1mt. eninde, 4 mt. boyunda bir yorgan yapmaya karar verilmiş. Aynı zamanda bu yorganda bir çok kadının el emeği olması amaçlanmış ve "bir elin nesi var, iki elin sesi var" düşüncesi ile parçaların çokluğunun yanı sıra, iş gören ellerin de çokluğuna dikkat çekilerek çok materyal + çok el ilişkisi vurgulanmak istenmiş.

Önceki haftalar patchwork yapımını öğrenen hanımlar Nurgün hanımın bu gelişinde istenenden çok daha fazla parça yapmışlar ki, ben gittiğimde Nurgün hanım bu parçaları da değerlendireceklerini, yorgana ilave bir kaç yastık yapacaklarını söylüyordu. Nitekim plastik kola şişesinden dönüştürülen koltuk modelindeki iğnedenlik yapımından sonra yastık biçimine ve patchwork parçalarını yastık üzerine monte etmeye geçtiler. ben de her bir aşamayı sizler için fotoğrafladım...

İşte Nurgün hanım, Calibe hanım, hünerli hanımlardan bir kaçının hünerli elleri ve el emeği göz nuru işler...
Sevgiyle kalın...








1 yorum:

  1. ne güzel çalışmalar bunlar siz gelibolu bayanları harikasınız sevgiler:)

    YanıtlaSil