16 Nisan 2012 Pazartesi

ekmekten undan bi mevzu

Sinangil'in ve Söke'nin sağlıklı ekmek yapmak için doğal unları var...
Başka markaların da var ama ben şimdilik yalnızca bu markalara ulaşabildim... Ulaşmam da o kadar kolay olmadı hani... Aynı markaların pasta-börek vesaire için ürettikleri diğer unlar Gelibolu'da bulunsa da bu gruptakiler burada hiç ama hiç yok.
Dün Keşan'a  un almak için gittik.... hahaha!
Ve hatta Gelibolu'da hiç bir fırında tam tahıllı ekmek de üretilmiyor... Kepekli ekmek adı altında sattıkları ise normal beyaz unlu hamurun içine katılmış bi parça kepekten ibaret... Gitmişken tam tahıllı ekmeğimizi de aldık...

Keşan'a da her gün gidilmez ki! 

İçimde hep ekmek yapma arzusu neyse ki... :)

6 yorum:

  1. merhaba ekmekleriniz harika görünüyor.. afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim... keşke hep birlikte yiyebilsek. :)

      Sil
  2. Bence sen unları alıp OSMAR marke götürüp istekte bulunsaydın .Muhakkak getirirler .Benim çok un markası olmasına rağmen favorim SÖKE UNU .Evde yapılan ekmeğin tadı bir başka oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşan kipadan aldığım için öncelikle buradaki kipa ile konuşmak istiyorum... buraya gelenler keşan üzeri geliyor, getirmeleri zor olmaz sanırım... ev ekmeği bambaşka kesinlikle...

      Sil
  3. ah Ruşena ,ben ekmeği evde yaparım,tutturdum kepek ekmeği yapacağım,un aldım,kepekl, hepsi güzel ...ama...maalesef renk olsun diye ...tarçın koymuşlar ...tarçın ekmeğe yakışmıyoru...
    Memlekette esmer ekmek vardı ,tadı o kadar güzeldi...burada böyle un bulamıyorum ...
    En iyisi kendi ekmeğini kendin yapmak...

    YanıtlaSil
  4. tarçının kepeğe katılması hoş olmamış gerçekten, dileyen içine bi tutam atar zaten... esmer ekmeğinizi biliyorum sanırım... eşim pomak... köylerinde o ekmekten yapıyorlar hala... çok nefis gerçekten de... evet, en iyisi kendi ekmeğini kendin yapmak... bi de pieçka ya da maşinga olsa... harika olur...

    YanıtlaSil