25 Mart 2012 Pazar

ve papatyalar kırları bastı

Şu bloglama işi en çok günlük tutmak gibi olsa da, işgörür de bir almanak aynı zamanda... Ben özellikle bu işlevini çok kullanıyorum ve de çok seviyorum. Havalarla ilgili bir durum söz konusu olduğunda, çiçekler açtığında, böğürtlen toplama mevsimi yaklaştığında, deniz sefası sürüleceği zaman, bi yerler ziyaret edildiğinde ve daha bi çok şeyde dönüp geçmişe bakıyorum... ki geçen yıl bu zamanlar ya da çok önceki yıllar durum nasılmış, ne olmuş, ne bitmiş, anlayıp bir kıyaslama yapabileyim.

Az önce merak ettim ve hemen geçen yılın bahar postlarına döndüm. İlk papatya öbeğini 12 martta görmüşüz. Henüz geniş alanları kaplamıyormuş, tek tükmüş. Ayrıca o günü çok net hatırlıyorum, farklı yerlerdeki bir kaç öbekten derleyip küçük bir demet elde etmiş eve de getirmiştim biraz... Kırları bastığı tarih ise 8 nisanmış...

Bu yıl ilk papatya öbeğini 18 martta Çanakkale Zafer Bayramı ve Şehitleri Anma Günü gezimizde, kırlarda gördüm. Geniş geniş papatya tarlalarını görüşüm ise bugüne ( 25 mart tarihine) tekabül ediyor. Bununla birlikte geçen yıl 18 mart töreninde hava oldukça rüzgarlıymış ve polar montumla, kışlık botlarımla gitmişim. Bu yıl ise hava öyle sıcak, öyle güzeldi ki, açık ve yüksek alanlar hariç deri montumu (ince olmasına rağmen) çıkarıp incecik kazakla gezdim çok kez. Üstelik ayaklarımda spor ayakkabılarım vardı. Demek ki bu yıl bahar daha erken gelmiş.

Ayrıca blog notlarımdan ve kendi belleğimden geçen yılın baharına dair anımsadığım şeyler arasında nisan ayının aşırı yağmurlu ve oldukça serin geçtiğine dair bilgiler de var. Baharı bahar gibi ancak mayısla birlikte yaşayabilmiş, baharlık ince giysilere ancak mayısla birlikte geçebilmiştik... kısa bir süre sonra da zaten yaz sıcakları başlamış, aniden yaza geçiş yapmıştık.

Görüldüğü üzere blog tutma işi, yıl içindeki önemli olayların tarihleriyle not düşüldüğü bir tür almanak hazırlamak da aynı zamanda... dönüp dönüp bakılası.....

Şimdi asıl konuya gelelim... :)
Bahar buralara tam anlamıyla geldi ve papatyalar kırları bastı...Papatyalar benim için baharın gelişini simgeleyen birincil öge olsa da.... yalnızca papatyalar mı?.... kırlara usulcacık yayılmaya başlayan başka kır çiçekleri de vardı bugün. Ana renk yeşil başta olmak üzere sarı, pembe, lila, beyaz gibi renklerin de dünyamıza bir kez daha konuk oluşuna tanıklık ettik bugün. Koca kışı soluk benizle geçiren toprak anaya ne çok yakışmış bu renkler...
Siz de görmek isterseniz,  işte bizdeki bahar halleri.







Bahar tadında, ışıl ışıl bir hafta dileğimle... sevgiler!



12 yorum:

  1. ruşyenacığım resimlerinle baharın kokusunu getirdin bana.

    YanıtlaSil
  2. sizin oralara bahar biraz erken gelmiş biz daha bekliyoruz. bizim yerimize de tadını çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bugün elimden geldiğince çıkarmaya çalıştım... 6 gün hiç zamanım olmayacak ne yazık ki..

      Sil
  3. hafta sonu oralardaydım sen nereden buldun bu papatya bahçesini ne güzelll.Ağaçlara bayıldım çok güzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. papatyalar çimen halk bahçesinden... eski ev, çitler vesaire yeniköy... ikinci fotodaki büyük ağaç gelibolu'nun hemen çıkışında, keşan yolunda... :)

      Sil
  4. Vallahi erken getirmişsin baharı bugün hava çok soğuk burada, salıdan sonrada yağmur geliyormuş:( Bayıldım papatyalara,bahar dallarına, o sepet içinde adını bilmediğim çiçeklere, bizde bahara dair icraat yok, yazmaya devam et içimiz açılsın:))

    YanıtlaSil
  5. 1 haftayı aşkın süredir burada tam bahar havası hakim. fırsat buldukça tadını çıkarmak gerek. :) tabii hep beraber. :)

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel manzaralar bunlar böyle, burada doğa hala uyanmadı, ama o papatyalar içinde olan fotoğrafa bayıldım gerçekten, ilkbaharı seviyorum..

    YanıtlaSil
  7. ben de çok seviyorum ilkbaharı... her gün boş olsam her gün koşacağım kırlara... :)

    YanıtlaSil
  8. Veee sonun da bahara ve çiçeklere kavuştuk,harika çıkmış fotoğraflar.

    YanıtlaSil