20 Nisan 2011 Çarşamba

kırmızı diye tutturunca....

Şurada bitmesine ramak kalan kuş evli çarpı işimi paylaşmıştım. Akabinde de bitti zaten.. Lakin çerçevelenme süreci uzadı da uzadı. Ta ki bir kaç gün öncesine dek... Efenim, bu uzamanın yegane sebebi "çerçevesi illa ki kırmızı olsun" diye tutturmamdı. Buraya eklediğim fotolardan da anlaşılacağı üzere evimde en hakim renk kırmızı. 
 Orada burada aradım, durdum ve sonunda Keşan'da bir alışveriş merkezinde buldum. "İstediğim ölçüden biraz büyükçe ama olsun" dedim ve işe koyuldum. Daha işleme safhasına başlarken üstte yeterince boşluk bırakmayarak en büyük hatayı yapmışım ya, çerçevelenince alt ve üst boşluklar eşit olmayacak, olsun, bunu da göze aldım. Daha önce hiç yapmadığım bir işi de, -kumaşı mukavvaya germe işini de- oflayıp poflayarak bitirdikten sonra, hayalimin dikine gittiğim çerçeveleme işimi de bitirmiş oldum. Ortaya işte bu acemi işi pano çıktı. Demek ki ne imiş, işlemenin düzgünlüğü kadar çerçeveleme de düzgün olmalıymış. Dersimi aldım. Uygulaması artık bundan sonraki panolara... :)
birdhouses cross stitich 1
Ayrıca olumsuzluk çekim sırasında da devam etti ne yazık ki! Ne yaptıysam, ne kadar çektiysem ışık patlamalı fotolarla başbaşa kaldım hep.
birdhouses cross stitich 2
Olsun... yine de çok sevdim ben onu. :)

8 yorum:

  1. olsun canım deneye yanıla öğreniyoruz çoğu şeyi ama sıkma canını çokda güzel olmuş anlattığın kadar öyle göze batmıyor hatalar bakınca keyif aldım doğrusu güle güle kullan..
    buarada keşana alışveriş merkezimi açılmış ben orada kaldığım yıllarda sadece kipa vardı

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler... :)

    ilçenin ortasında bi park var, onun sağ tarafında iki katlı yer.. adı dünya alışveriş merkezi olmalı... yeni mi açıldı bilmiyorum ama...

    YanıtlaSil
  3. Sahane, sahane.... Ellerine saglik canim benim...

    YanıtlaSil
  4. Bütün bu tersliklere rağmen çok çok güzel olmuş canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. çok şık olmuş.ellerine sağlık....
    sevğiler...

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş arkadaşım yaaa kırmızı olsun bizim olsun değilmi

    YanıtlaSil