31 Mart 2011 Perşembe

bugün...

Aslında Çanakkale'ye gidilecekti bugün... yani dün gece yatmadan önce öyle kararlaştırmıştık eşimle... Koyu gri ve çiseli bir havaya uyanınca, "tadı mı olur gezmenin" dedik ve iptal ettik. Canım dışarılara da çıkmak istemedi hiç. Evde kendime iş yarattım durdum. İyi de oldu. Hava her ne kadar kapalı olsa da yatakodam yaz moduna girdi resmen... Giyeceklerimiz başta olmak üzere, yatak örtüleri, yorganlar, nevresimler, çarşaflar, yastık kılıfları vesaire adına büyük bir düzenleme yaptım. Kısacası kışlıklar kalktı, yazlıklar ve kimi baharlıklar yerleşti yerlerine. Ardından da dip bucak silinip tozlar alınarak salt yatak odasına özgü büyük bir bahar temizliği yapıldı. :)

Şu nevresim takımı Gaziantep'ten... İkiz kardeşimin eşinin hediyesi. Buralarda böylesini görmemiştim hiç... Çok hoşuma gitti... Son zamanlarda aldığım en güzel hediye diyebilirim. :)

Patchwork yapmaya gerek var mı artık?... İşte en güzeli... :) (Müthiş güzel patchwork yapan arkadaşlarım var, alınmayasınız sakın, benim ki züğürt tesellisi, kendim yapamıyorum ya!) :)) Ama gerçekten çok hoşuma gitti. :)

nevresim 1

nevresim 2

Bugünlük el işim de kuş evimi yenileme çalışması oldu.

Daha önce iki kat beyaz boya ile boyayıp yalnızca ön ve yan yüzlerini simli beyaz kumla kaplamıştım... Yalnızca ön ve yan yüzleri diyorum, çünkü diğer taraflarına malzeme yetmemişti. Aylardan beri, aldığım dükkana yenisinin getirilmesini bekliyorum ama hala gelebilmiş değil. Ben de vazgeçip diğer bölümleri renkli boyamaya karar verdim ve boyadım. İşte sonuç.. :)

wooden birdhouse 2

wooden birdhouse 3

wooden birdhouse 1

Not: Simli beyaz kuma kavuşunca ön ve yan yüzleri bir kat daha kaplayacağım. Tam sonuç elde edilmiş değil henüz. :(

5 yorum:

  1. Kuş evi böyle daha güzel olmuş sanki :)Yine de malzemenin bitip işin yarıda kalıvermesi can sıkar bilirim.Benim battaniyenin başına aynı şey geldi sonunda bir arkadaşım yünü buldu ama aynı marka aynı renk kodu olmasına rağmen ipin kalınlığı tutmadı :(Ruşen hanım çok ciddiyim eğer benim bulabileceğim malzemelerse seve seve yardımcı olurum.Bu aralar neredeyse her hafta çarşıdayım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ikiz kardesiniz oldugunu bilmiyordum ben, ne guzel. Havalar kotuyken(ki burda nadiren guzel oluyor) benim de hic bisey yapasim gelmez.

    YanıtlaSil
  3. colette - çok teşekkür ederim... çanakkale de, keşan da ya da tekirdağ da vb. bulsbilirim belki... oralara gidince aklıma gelmiyor nedense... :) en iyisi bi liste yapıp gitmek... yine de bulamazsam önerinizi değerlendiririm... inceliğiniz için ayrıca teşekkürler...
    kocaman öptüm. :)


    Demet - hiç konusu geçmemiş demek ki... bi gün kardeşimle çocukluk fotolarımızı paylaşayım... bir kaç da anı... :) di mi, havalar ne çok etkiliyor hem ruh halimizi hem de yaşamımızı... :)

    YanıtlaSil
  4. ne guzel olmus kus evlerin bence en son yaptigin oyle kalsa sade olarak ama ne yeteneklisiniz masallah .ah biri gelsede benim yatak odasini da yapsa bahar gelince ha bi gayret diyorum ama havaya girmem bayagi bir zaman aliyor ellerine saglik

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim mevdoşcum...ben önce kaldırılması gerekenleri bi güzel ortaya topluyorum... sonra o dağınıklığı toplamak şart oluyor. :) yerine yenileri koymak daha kolay geliyor böylece... sonra da o derli toplu odayı iyice bi temizlemeden çıkmak rahatsızlık verince "büyük bahar temizliği" gerçekleşmiş oluyor böylece. :)
    bir kuş evi de öyle sade yapayım ileride...benim de aklım kalmadı değil. :)

    YanıtlaSil