3 Mayıs 2013 Cuma

beyaz dokunuşlar -2

Beyaz dokunuşlar serisinin 1. bölümünü burada görebilirsiniz...


Evimdeki objeleri beyaz dokunuşlarla yeniden dönüştürmeye ve güzelleştirmeye devam etmekteyim...

Melekli çerçevelerime bir yenisini daha ekledim...

Kahverengi renkli ahşap görünümlü plastik çerçeveleri beyazla tanıştırdıktan sonra kızçemin fotoğraflarını yerleştirerek böyle bir köşe hazırladım.
(Çerçevelerin yanındaki melek orijinal halinde, ben boyamadım.)

Yine atıl vaziyette çekmecelerde uyumakta olan gümüş vazolarımdan birini uyandırıp yeni haliyle salonumda yaşamın içine kattım.

Bu ahşap mumluk yıllar yıllar öncesinden kızımın hediyesiydi, rengi siyah olduğu için uzun süredir kullanımdan çıkarmıştım... (İçlerine yerleşebilecek boyutta tea-light mumlar bulduğumda yeniden kullanıma almak istiyorum). Elimdeki mevcut mumlar içine sığmadı çünkü.)

Veee 26 yıllık zigon sehpalarım...  

Orijinal hallerini aşağıdaki pek nostaljik fotoğrafımda görebilirsiniz... (Yıl 1989)

Mobilyalarımı değiştirirken bir koltuklarımdan vazgeçememiştim bir de bu sehpalarımdan... Bir eşyaya bağlanmak, bağımlı olmak literatürü için  iyi birer örnek diyebilirim ikisi için... Başka da açıklama yapamam... Nedense evliliğimin ilk zamanlarından kalan bu iki eşyam benim için çok değerli... Gözüme çarptıkları anda geçmişten hep güzel şeyler getiriyorlar... Özellikle zigon sehpaları Kayseri'de karlı bir kış günü gencecik çiçeği burnunda bir çift olarak kocacıkla birlikte arayıp tarayıp en sonunda Sivas Caddesi'nde bir yerlerde bulmuş olmamız... O anki mutluluğum... Eve geldiğindeki sevincim... Hepsi hepsi dün gibi aklımda.

Kocacıkla evimize birlikte aldığımız ilk eşyadır kendileri... 

Koltuklar kayınvalidemin zevki idi... Ve hatta evlenmeden önce hiç görmemiştim... Yine de çok sevdim... İkinci hayatlarına -10 yıldan beri- cilalanmış ve yeniden kaplanmış olarak devam etmekteler... Kendim yapamasam da en yakın zamanda beyaza boyatıp yeniden kaplatarak üçüncü hayatlarında da birlikte olmak "beyaz dokunuşlar adına" büyük hayalim... :)

Serinin üçüncüsünde en kısa zamanda buluşmak dileğiyle herkese sevgiler...



18 yorum:

  1. Ruşencim ellerine sağlık canım.Beyaz dönüşümler müthiş. Sehpaların verniğini zımpara yaptınmı merak ettim. Ve hangi marka boyayı kullandın sonuç çok güzel olmuş.Paylaşırsan sevinirim.Diğer değişimleri de merakla bekliyorum.Sevgiler. Sana kolay gelsin canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç zımparalamadım canancım...doğrudan akçalının mat beyaz sprey boyası ile boyadım... mat vernikle de vernikledim... 4 sehpaya 6 kutu boya gitti, tahminimden de güzel kapandı.

      Sil
  2. Hepsi cok şık olmuş ellerinize sağlık güzel günlerde kullanın insallah sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Eşyalarımdan bende kolay vazgeçemiyorum. Salon koltuklarımı bir kaç sene önce kumaşlarını değiştirdim. .zigonlardan bende de var. Farklı bir model aldım ama eskisini atamadım. bende beyaza boyamak istiyorum ama bakalım ne zaman..Çok güzel yeni zigonlar, melekler, çerceveler..ellerine sağlık ruşencim. güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler başakcım...
      bir anlık cesaretle başladım ben de... gelince karşı koyamıyor insan. :)

      Sil
  4. Evet, bazı eşyalar var ki, hikayesini sadece evdekiler bilir ya da insanın kalbinde tittrettiği o teli, insan sadece kendisi bilir ve bazen sırf o yüzden pırtılmış bir eşarp, ayağı tingirdeyen bir sandalye, camı çizilmiş bir sehpaya ne anlamlar yüklenir.. Anladım ki, o zigonlar başka bir şey senin gözünde, kimbilir, belki eşyaların da ruhu vardır ve onlar da sana farklı bakıyorlardır, ne bileceğiz?

    YanıtlaSil
  5. Bayildim cok guzel olmus ellerinize saglikiyi gunlerde kullannin..

    YanıtlaSil
  6. Beyazın hali de bir başka oluyor gerçekten, çok sevdim her bi şeyini Ruşencim :)
    Eşyalar böyle evirip çevirmek ne güzel, hem anılar kaybolmuyor, hem de yepyeni oluyor, zaten yeni mobilyalar eskiler kadar dayanıklı değiller ki...
    Ellerine ve de zevkine sağlık canımcım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten öyle... yeni bir ruhla yeniden hayat buluyorlar adeta...
      çok çok teşekkürler. :)

      Sil
  7. Vallahği ne diyeyim ben sana ba-yıl-dım-dan başka. YAzının sonuna varmazdan evvel ahh dedim sıra koltukta öyleymişte çok güzel oluyor arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değişsinler, dönüşsünler, güzel olsunlar şulecim...
      :)

      Sil
  8. çok güzel olmuşlar,fotoğrafı görünce eyvah koltuklar diye düşündüm.atmadığınızı okuyunca bir oh çektim:)sabah sabah hatırası olan şeylere bakmak iyi geldi.sulu gözlümüyüm ne:(iyi günlerde kullanın...

    YanıtlaSil
  9. Çok hoş olmuşlar...Beyaz renkden ben de vazgeçemiyorum..Evde boyadığım birkaç parçam var ....Bloğunuzu takipdeyim çok sevdim bu arada ..Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. harika olmuslar gule gule kullanin..

    YanıtlaSil