2 Mayıs 2011 Pazartesi

mutluluk

Mutluluğun somut bir tarifini yapmak zor, çünkü içinizde nasıl ve ne zaman çiçekleneceği belli değil. Ya da nerelerde, nasıl gelip sizi bulacağı... Hele ki küçücük şeyler dahi sizi mutlu etmeye yetip de artıyorsa onunla sık sık karşılaşmanız olası. Benim şu dakikalardaki mutluluğumsa kargo görevlisinin uzattığı paketlerden çıkan üç güzel kitap, iki değerli yazardan... hem de adıma imzalı, dost yürekli sözlerle...
Biri çok sevgili Tekin Gönenç'ten... Seçme şiirlerinin yer aldığı "Karanfil Sesleri" adlı bir seçki kitap bu... Varlık yayınlarından... Diğer ikisi ise çok sevgili Celal Özcan'dan... Öyküde güçlü bir kalemdir o. Yine nefis öykülerinin yer aldığı "İstafiller Oldu mu" isimli öykü kitabını ve "Toprağım Teos Can Suyum Ege" isimli romanını yollamış. Romanı en sona saklamak üzere Tekin Bey'in şiir kitabı ile Celal Bey'in öykü kitabını okumaya başladım bile. İçimde yeni oyuncaklarına kavuşmuş küçük bir kız sevinciyle... :)

Bu arada bu blogumda okuduğum kitaplarla ilgili not düştüğüm postlar hazırlamıyorum. Bir süredir uyumakta olan bir edebiyat blogumda bu işi yapıyordum zaten... Kendimi minimize etmek, hayatın basit yüzünü içimde hissetmek ve bu basitlikte beynimi  küçük düşüncelerle, meşguliyetlerimi de mümkün olduğunca küçük işlerle sınırlamak adına böyle... Henüz yaşamımın tamamına bunu yedirebilmiş olmasam da, elimden geldiğince... Yine de okuyor ve yazıyorum tabii ki... Ama istedikçe... dökülmem gerektiğinde... Sessiz... sakin... çoğunluk kendi içime... ve klavyemin tuşlarına...  Buraya değil ama! :) Bu sebeple yok okuma notlarım... Ki zaten bir kitabı irdelemeye kalktığımda dilimi pek tutamam... Okudum, güzeldi... ya da okudum, vasattı ile kalamam ben... Kurgusundan, anlatımından, kullanılan tekniklerden, içerikten, yazarın ruh halinden, karakterlerin psikolojik, sosyolojik, fiziksel vb. yapılarından, kitabın yazıldığı ve dahi konuların geçtiği dönemden, daha pek çok şeyden dem vurmadan edemem... Oysa ki bu durum beynimin ve kendimin içinde bulunduğu dinlenme evresi için gidişata ters.  :)

Mutluluk bazen hayatı küçük, küçücük görmekte... :)
Herkese mutlu bir hafta ve sıcacık bir Mayıs dileğimle... sevgiler!

3 yorum:

  1. Ruşyena hanım, kitapları not aldım teşekkürler.. derinlemesine aktif okuyucu olmak en güzeli, siz bunu çok iyi yapıyorsunuz..

    YanıtlaSil
  2. okumayi ve okuyan insani cok seviyorum ;))

    YanıtlaSil
  3. Kitaplar için teşekkür ederiz.Blogun çok hoşuma gitti bende beklerim mutlaka :=

    YanıtlaSil