14 Mart 2011 Pazartesi

kolay tunik

Bu tuniğimi sizlerle paylaşmamıştım di mi? Ama önce hikayesini paylaşayım... Malum yaklaşık 2 yıldan beri tayt üstüne tunik pek bi moda. Kış için örgüden model model tunikler satılıyor her yerde... Alan giyiyor. Ancak ben aldıklarımı giyemedim bi türlü... :) Kiminin boyu uzun geldi elbise gibi durdu, kimi geniş kaldı iğreti durdu, dolayısıyla başta kızım olmak üzere hep birilerine vermek zorunda kaldım aldıklarımı. Doğrusunu söylemek gerekirse uzun vadeli bir iş olduğu için de örmeye üşendim. :P Ta ki Mersin'de ablamda kaldığım günlerde bazı akşamlar ellerimin boş olduğunu hissedinceye dek. Neden ip alıp kolaycacık bir tunik örmeyeyim dedim ve işe koyuldum. Düşündüğüm gibi çok da kolay oldu. Yalnızca akşamları bir kaç saat örerek bir haftaya kalmadan bitirdim... O günden beri de severek giyiyorum.

Yapılışını merak edenler için kısaca bir açıklama geçeyim: 106 ilmeği 2 düz 2 ters olmak üzere istediğim boya ulaşıncaya dek -kol altına dek- artırmadan  ve eksiltmeden ördüm. 4-3-2-1 sıralamasıyla kolları kesip yakaya dek aynı biçimde örmeye devam ettim. Ardından yakayı yuvarlak yakadan daha geniş ve derin tutarak 58-3-2-1-1-1 gibi bir sıralama ile kestim. Son olarak omuzlarla yanları dikip kol ve yaka için tığla ilmek alarak haroşa örgü ile lastik biçiminde ördüm. Ve tuniğim bitti... :) Tam da istediğim gibi... ne elbise gibi uzun, ne de çuval gibi geniş... :)



tunik

Ancaaaaaak.... Ortaya çıkan şey tam istediğim gibi olmuştu ama eksik olan bişeyler vardı sanki... Bi kere çok sadeydi ve bu hali onu sıradanlaştırıyordu. Onu günlük giysi havasından uzaklaştırmalıydım. :)
Ben de hareket katması için elimdeki mevcut takılarımdan uygun olabileceklerle kombinlemeyi düşündüm önce.



takılar

takılar2

Topuksuz botlarla değil, topuklu çizmevari botlarla giymeyi tercih ettim. Ayrıca takılarıma uygun makyaj malzemeleri ve ojelerle kombine biraz daha katkı yapmaya çalıştım.



kozmetik

İpi de o kadar güzel çıktı ki, ne tüylendi ne de bu denli sık giymeye deforme oldu. Kısacası ben bu tuniğimi çok sevdim. :)

11 yorum:

  1. harika olmuş ruşyena ellerine sağlık ve güle güle giy.

    YanıtlaSil
  2. Çok yakışmış,iyi günlerde giyin.Örmesi kolay görünüyor ama herkese sizin kadar yakışmaz ki...

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık,
    güle güle giy:)

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler hepinize... daha güzelleri sizlerin olsun. :)

    YanıtlaSil
  5. VAVVVV RUŞENYA VALLA MİHRAP YERİNDE GÜZEL ANACIĞIM NE GİYSEN HOKKA GİBİ DURUYOR İYİ GÜNLERDE GİY CANIM. İPİN MARKASINI MERAK ETTİM.

    YanıtlaSil
  6. Güle güle iyi günlerde giyinin, çok yakışmış. Takılarınız da uymuş harikasınız :)

    YanıtlaSil
  7. çok şık olmuş,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  8. teşekkürler arkadaşlar... :)
    ipin markası anchor mevdoşcum..

    YanıtlaSil
  9. Tunik çok güzel olmuş, ellerinize sağlık! Rengi de pek güzelmiş... görünce ben de özendim şimdi. Kışın cesaretim yetmedi tunik örmeye, şimdi de geç mi kaldım, acaba?

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim yasemince... Bence vaktin varsa ör şimdiden... kışa hazır olur.

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim yasemince... Bence vaktin varsa ör şimdiden... kışa hazır olur.

    YanıtlaSil