11 Aralık 2013 Çarşamba

kış çiçeklerim ve örgülerim

Her ne kadar hava tahminciler ülkemize Balkanlardan girecek karın daha çok Marmara'nın doğusunda etkili olacağını söylese de, "belki bize de uğrar, şöyle bir serpiştirir, geçer" düşüncesiyle hevesle bekliyordum... Ama ayazından başka hiiiiç bişey yollamadı...  Müthiş soğuk bir gün bugün... İşyerimde masamın altında elektrikli sobam var... zorunlu durumlar hariç sandalyemden hiç kıpırdamıyorum. Ellerim harıl harıl çalışsa da, zihnimde "akşam bir an önce olsa da evime kavuşsam"ın hayaliyle yaşıyorum. :)

Sabah salonuma girdiğimde -ki her sabah girip çiçeklerimle hasbihal etmeden çıkmıyorum evden- bu güzellik karşıladı beni... Akşam hafif açmış halleriyle sinyallerini vermişlerdi aslında... Ama kocaman açılmış halleriyle sapsarı zambak çiçeklerim pek mutlu ettiler beni..

Zambaklarımdan başka büyümelerini ve akabinde çiçeklerini merakla beklediğim lalelerim, sümbüllerim, nergislerim ve muskarilerim de var.

Soğanlarını aynı anda dikmiş olsam da en hızlı boy atan muskariler oldu.

Nergis ve lale soğanlarından bir-iki santim kadar yeşillik veren olsa da sümbüller de tık yok... (aşağıdaki fotoğraf ilk ektiğim günlerden...)
Çiçeklerime ev sahipliği yapan çilek sandığını geçtiğimiz haftalarda bir akşam boyadım, ertesi sabah dekupajladım... ve yeni bir çiçekliğim oldu... pek mutlu oldum. :)

Aslında iş hayatımın yanı sıra, evde de pek boş durmuyorum ben... Tığlar, şişler ve ipler ile öyle yakınım ki şu ara... Ördükçe örüyorum...

Her şey daha önceki postlarımdan birinde paylaştığım gibi evdeki iplerin gözüme batması ile başladı. Onlar bitmedikçe yeni ipler almıyorum... Bir şeyler örmedikçe de onlar bitmiyordu... Güdüleyen bu muydu, farklı bir terapi arayışı mıydı, bilmiyorum ama örmek bana çok iyi geldi.

Bu süreçte neler örmüşüm bir bölümüne şöyle bir göz atalım mı?
(fotoğrafları ig galerimden ekliyorum... bazılarındaki yazılar eklediğim anlara göndermeler...)











Yeni bir cıvıl cıvıl postta buluşmak üzere.... herkese sevgiler, sıcacık günler!